Mengalami sakit Gigi ...

Mahu tanya...adakah yang time pregnant skrg..sakit gigi yg berlubang ? Bolehkah makan ubat antibiotik ??

2 Các câu trả lời

Saya pergi klinik gigi buat rawatan, bagitau doktor saya pregnant dan apa masalah dgn gigi. Doktor lebih tahu nak buat apa. Kena pandai survey klinik mana yg doktor dia rajin explain dan suggest kepada pesakit. Saya tak makan ubat sebarangan. Tgh PKPB sekarang, nak appointment pun tunggu seminggu br ada slot kosong. Saya sabar dan tunggu je. Alhamdulillah dah buat rawatan, lega.

better pergi klinik gigi .. pregnant ni tak bolh suka2 makan ubat. bahaya untuk baby dalam kandungan. sy masa pregnant 3 4 kali juga buat rawatan gigi. insya Allah tak bahaya.. moga dipermudahkan urusannya.