Mil queen control

Nk luahkn skit ni,sye dh msuk 8 bulan tpi brg bby ape pun x prepare lgi..dh byk kali suruh husband beli skit un jdi la asalkn ade tpi mil slalu msuk cmpur kata awl lagi la ape la pastu kata baik amik je baju bby adik husband yg lme ii tu tpi x bgi ii pun? Susah hty jgk ni sye klau keje dh lme sye beli sendri tpi husband yg x bgi keje nk buat work from home pon x bgi katanya biar die yg tanggung tpi die terlampau dgr ckp mak die smpai brg ank sendri un x sediakan..mil slalu masuk campur urusan rumah tangga kami siap cakap saya selalu bebankn husband sye pdhl duit die slalu abis byr hutang ngan bil ii je sye sanggup tahan perut sbb xnk susahkn husband tpi mil pulak ckp cm tu...down jgk kdg ii dianggap org luar kan ank ii die semua die lyn elok jee ..ank die rmai jgk yg perempuan die x takut ke ank die akn mengalami ape yg sye rse skrg? Mil sye xde tolak ansur langsung klau bole duit husband die je nk pegang..sye nk melawan x bole sbb sye dh xde spe ii hmm xpela sye mampu sabar je dan berharap ade la rezeki ank nnty walaupun lmbt☺️☺️#firstbaby

32 Các câu trả lời

Mil sis sebijik mcm mil saya .rasa nak bagi penampar je biar sampai alam lain.tp mil sy kaya dia perlekehkan keluarga saya sbb miskin .terasa jugak la kita ni .kalau buat kenduri pun xpernah jemput keluarga saya.dia cuma jemput besan dia yg kaya2 je.nasib baik suami saya bukan ank emak kalau x saya dah mintak srh dia lepas daripada jiwa saya terseksa. Sis bincang dgn suami sis cari rmh sewa murah2 dari tinggal dgn mil yg mcm jiwa kacau tu.semua yg kita nak buat terbantut.

nk reply pun sakit hati sis.. 8 bulan dh tp husb still tk nk g beli brg bby? cmni jela, biar nnt bsalin 1 brg bby pun tkde.. klau awk kne bleter dgn misi awk sruh misi tu g leter dkt mil n husb awk.. biar misi2 basuh minda diorang tu.. aishhh geram plk haha, rasa nk bahasakn 2 beranak ni.. patut nye hal awk suami isteri, anak beranak mil jgn la campur adukk, boleh bg panduan je.. tp jgn masuk campur.. awk n bby tu tanggungjawab suami.. errrr gerrr...

11mo trước

Kalau sy jadi misi nie, kaw2 kaw2 sy akan berleter kt husband dan MIL die 😂 Die ingat benda main2 ke apa bila barang kelengakapan baby x ada. Gerammmmm.... Kesian sis TT nie. Semoga ada rezeki baby die... 👶

Payah jugak kalau mil x tau apa yg patut diutamakan.. Elok la bincang baik2 dgn suami pindah ddk umah sendiri..menyewa pun xpe.. Dekat2 dgn umah mil pun xpe asal jgn serumah.. Lagi lama stay, lagi byk mkn hati.. Doa byk2 ya sis supaya dilembutkan hati suami dgn mil.. Brg baby tu awak minta dgn suami.. Beli sendiri.. Moga Allah gandakan rezeki awak ya dan dipermudahkan segala urusan..

11mo trước

tulah.. suami tengah usahakan kumpul duit untuk beli kereta dan pindah rumah. saya dah tak tahan baby asyik kena kacau je. hari2 pulak MIL nak record nak tangkap gambar baby saya lepas tu post dalam group family untuk bagi hint suruh jenguk dia.

sy fhm kenapa mil sis ckp ambil baju baby adik husband. dia fikir nak berjimat tapi yg salah sebab yg nak bersalin ni bukan di tapi sis. lagi 1 dia ckp mcm tu tapi xda tindakan.yg susah nti kan sis.. bukan dia🤦dpt mil yg terrrrrrrlalu nak jimat ni pun susah. makan pakai pun x psl² kena control. apa² pengeluaran pun mesti dia pantau. beli ini, dikata boros pdhal kita berbelanja utk keluarga kecil kita. bukn utk dia🤦

ya Allah sis , jgn berdiam mcm ni lama2 makan hati .. terus terang dgn suami a-z ,, kalau dia takut nk bertindak ke apa , pastikan minta duit nafkah u as a wife ,, takde istilah xnk susahkan suami ke apa . minta nafkah tu lebih2 sikit dan beli brg baby sendiri . untuk anak u jugak . takpyh minta pendapat org lain utk beli brg keperluan baby u , u as a mom kne fight utk ank u . please be strong

YaAllah menangis sya baca posting awak ni..sya pun pernah kena mcm ni tapi beza situasi😭Harap awak kuat sis kalau boleh paksa je suami belikan barang baby tak payah kisah apa orang nk ckp yg penting cukup keperluan anak tu sbb mcm kes sya lahir tak cukup bulan and baru la husband and mil rushing nk beli pampers apa semua padahal kita dah bagitau awal2 sediakan sebelum terlambat😔

first baby sepatutnya pagi excited g beli brg baby, tapi syg dpt mertua toxic suka campur hal anak padahal dah kawin. suami awk pun satu hal mana boleh dgr cakap mak dia semata je.ape² kene isteri dan anak dulu patutnya. kuat awk semoga urusan awk dipermudahkan yaaa .

Beli je takyah bgitau mil. Kalau beli semua skligus sakit jugak sis. Brg bby tak murah. Beli ja dulu sikit2 lantak dia la nak ckp apa. Lagipun anak awak bukan anak mil. Dia ingat 8bulan tu awal ka. Mana la larat nak masuk 9bulan lgi penat nk pi shopping brg baby

sis mintak duit dgn husband n sis beli barang bb senyap2 tnpa mil tahu.bgtau suami tangungjawab dia utk sediakan barang2 bb wlau ala Kadar..nk bersalin ni x kire sbb mmg dah kena standby dah.

12mo trước

Lg kenot brain kenapa isteri pulak yg kena didik suami pasal tanggungjawab dia. Sepatutnya lelaki kena faham hal tanggungjawab dlu sebelum kawen. Pikir nk kawen je, tanggungjawab tah kemana.

biar je sis x payah beli. nanti biar husben awk je yg beli dia x merase lgi la tu betapa keras nye harga barang bby.. 😂😂 biar husben awk merase barang2 bby semua mahal2..