Bersalin normal jahitan

Ibu² sini baharu bersalin tapi jahitan smpi nk ke lubang dubur..mcm mna cara nk bgi cpt sembuh luka dan nk bgi benang cepat tanggal dngn cpt berkesan..saya Bharu bersalin 26.10 jahitan smpi ke lubang dubur..sakit nk duduk nk nyusu ank..dan terasa berdenyut dkt punggung knpa ya..ubat kesan vius ke..sbb saya hari tu masuk ubat vius nk klur kn uri ank yng blom klur dari perut..

5 Các câu trả lời

mkn oren.. minum air kosong bnyk.. mkn je apa² yg bagus untuk menyembuhkn luka.. blh mkn ikan haruan sbb awak bersalin normal.. rajin² tuka pad.. luka klau blh kerap keringkan dpan kipas.. rajin2 sapu ubat luka.. jln & buat apa ingat!!!! kaki kena kepit sampai sembuh sepenuhnya luar dlm luka.. & jgn lasak.. berak pun jgn teran kuat & klau blh elakkn sembelit.. sakit nk duduk nk nyusu atau apa sj selepas baru² bersalin itu normal..

sy hncurkan manjakani , lpstu titis air siket , lpstu sapu bhgian jahit , 3,4hri dh kering lukanya .. masa ank first , ank kedua xde jahit . yg ketiga ni xthu lg mcmana 😅

makan ikan haruah ataw pati haruan sis cepat sembuh luka tu

buat sitz bath dgn air suam garam

selalu cuci bhgian bawah

2y trước

selalu jugak saya cuci..