Mual Terok

Ni 2nd pregnancy sy, terok juga mual kali ni dr 1st dlu.. Semua benda mkn xselera, tp lapar sgt. Sian kat baby baru 11weeks ni. Apa lg patut sy mkn ye? Ayam mmg sy geli sgt skrg, padahal tu fav sy dulu ? byk mkn manis2, roti hotdog, kopok lekor, benda2 x healthy sgt skrg.. Minum pun air kotak manis2 tu, air kosong biasa lg mual nnt. Dlu sy bole minum 1day 4L, skrg 1L pun ssh nk habis.. Risau la

1 Trả lời

Sabar ya sis, mual teruk memang seksa. Try makan yg sup sup macam tu?

5y trước

Tu la, sebelum ni tertanya juga mcmna org rasa alahan mual2 ni hehe skrg sndri hadap.. Dh try sup, tomyam, ladna, semua dh try.. Skrg pk menu2 ni pun rse mual ye.. Slalye mual ni smpi bila ye?