Baby 1 Tahun tak nak makan

Nakk meluah syaaa stress sangatt, anak 1 Tahun 16 Hari tak nak makan, makan pun 5 sudu mcm tu sahaja. Berat badan 6.1kg shaja tinggi 68cm😔 Nurse kat kk punn marahh, smpai cakap sy tak jaga makan anak😔 masalahnya smua sy dh cuba dn usaha tapii still tak nak makan😭😭 sya stress nak naikkan berat badan anak😔 tolongg la bagi sy tipss😔

1 Trả lời

masa lahir berat berapa?, awak try beli vit. mcm appeton or charms ke, sbb dr. pernah suggest kt saya yg tuh. tapi kena try & error, sbb mcm anak saya appeton tak jadi apa, tapi tak try lagi charms tuh. lepas tuh try masak yg berat, mcm cheese ke, yougurt ke, buat makanan yg dia suka, finger food. n paling penting jgn stress bab ni, anak saya pun line kuning juga. janji dia sihat takpa la. gpun bukan kita tak bagi makan, tak cuba itu ini, da cuba , tapi belum sampai masa dia nak makan byk. sabar yaa. jgn stress, jgn down n jgn compare dgn anak lain tau. 😊 .

4mo trước

mcm anak saya lahir 2.14, masa check up misi okay sbb tau dia lahir kecik, dia bagi masa nak tgok berat naik ke tak. tapi next month check up 18bln ,nak dpt berat normal rasanya susah, so skrg saya pun redha je la.just saya stress bila org sekeliling compare n kata badan dia kecik je. tapi fikir positif janji dia sihat, gpun mak ayah dia pun jenis kecik . nnt next check up awak bgtau la , awak da try itu ini, bukan kita bole paksa pun kalau dia sendiri tamau. janji kalau dia nak ,kita bagi. takut nnt paksa buat dia stress pula.