Susah makan / picky eater

Anak sy 1year 5 month susah sgt nak makan ? dah mcm2 buat, kalau mkn pon 1-2 suap pastu tak nak dah. Normal ke? Dah cuba gap kan waktu susu pon sama. Risau la berat badan tak naik. Ada tips tak nak bg anak senang makan?

1 Trả lời

Berat ank sekarang ni berapa? Ank sy pn x nk mkn..masa umur 3 tahun baru die nk mkn.. So bg sy klau berat die normal n die sihat ok la.. Sambil2 tu cuba bg die rasa pelbagai jenis mknan..mcm ank sy suka mkn mee n pasta.. So sy try n error utk tau apa favourite die.. N budak2 ni kan bila ada kwn mkn die baru rasa nk mkn sekali.. Mkn ramai2.. Makan sama2 dgn die or buat2 makan.. Jgn paksa sbb kalau paksa ni budak2 umur ni lagi la die tak nak makan.. Dulu sy pening kepala sbb ank x nk mkn, sekarang sy pening kepala sbb ank sy asik mintak mkn.. 😆