Kenaikan berat badan

Nak tye...normal ke pregnant 7 bulan tapi berat badan naik 7-8kg dah... Pengalaman korang2 mcm mane ye? Boleh share...

27 Các câu trả lời

Saya start pregnant 48kg,lepas sebulan Checkup turun sikit 47.3kg,semlm Checkup naik pulak 49.8lh,doang kadang pemakanan kita yg menyebabkan naik turun badan,mcam sy ni gdm so kenalah control makan...so sis jangan risau

Saya tak naik tak turun.. mcam tu saja 😂😂 Awal tu naik la 1 kg tapi lepas detact gdm masa week 9, mkn kena control jd berat pun statik dkat situ je.. selagi nurse tak complaint kira okey la tu 🤭🤭🤭

Saya selalu naik between 0.5kg - 1kg setiap bulan. Tapi masuk 33 weeks ni, naik 2 kg dalam masa dua minggu. 😂 Bulan puasa berselera makan banyak pulak wlp puasa on off. So far dah 7 kilo sepanjang pregnancy.

bulan ni check up naik 2.5kg utk 1bln. Over 500gm dh pen merah tp nurse ckp ok je lg.berat 1st buka buku 54.5kg - 58.8kg skrg 6bln.bln dpn baru 1st time nk minum air gula utk 1st pregnancy.😊

Sy masa 7 bulan ni naik 2.2kg dlm msa 3mggu. Doc xbising la sbb sy ada gdm, cme soh control mkn. Mana bleh control sgt, lgi2 nk raya ni😅

4y trước

Masih on diet lgi. Ni pn bsp monitor tiap bulan je.

Sy masa buka buku 40.9.. skrng dh 5month pregnant berat 40.3 .. turun naik gitu ja.. 2minggu lepas 40ngam..misi bising😅

Berat sy naik 13minggu hgga 26minggu naik 7kg...27mggu berat sy trun 2kg semula...sy control coklat ngn mnuman manis

Sy setiap 2 minggu naik 2kg. Ni dah 33w tak tahu la naik berapa. Harini ada check up. Kena bebel saje dgn doc 😬

Sy pown naik sis. Berat skrng dh nk dkt 60kg. Tk pernah2. Before dis 45kg jea 😅

Sy dh naik 9 kg dh.. Huhuhuhu.. Mmg kne leter la jugak.. Xleh naik byk sgt..