Check up kk vs swasta

Nak tnya pendapat la kan.. Mana u all prefer, KK or swasta? KK - lebih detail - senang beranak gov - nnti doctor question buku klinik swasta😄 - foc - makan masa sbb kena weekday Klinik swasta - masa flexible - not foc, kalau cover panel ok la - tak tau how detail it is Korang pilih yg mana? This is my 2nd pregnancy. 1st hari tu mmg 100% KK. Love, tapi masa tu laa consuming.

20 Các câu trả lời

sy 1st prgnn mmg klnik & delivery kat hosp gomen . defend pda org jgk nak swsta ke kkia . msing2 ada benefit tsendiri , bg mom / couple yg ada finance prob nak jimat2 sbb nak bsalin karang byk nak pakai duit . zaman 2024 ne kene bijak atur finance , tp kalau yg mmg dr segi duit xde hal la nak g swsta .. dua2 pun bolee

sy housewife dulu pregnant husband wfh, skrg dia masuk ofis tp tiap kali appointment anak mmg suami ambik cuti. dulu pregnant 100% company suami cover, delivery pun cover up to 8k. tp kami pilih check up kk delivery hospital kerajaan. haha entahla, rasa lebih confident. tp betul la time consuming

I went both. 4 pregnancies. Mainly pegi private sbb nk satisfy the requirement yg kne at least 3x appt to deliver there. And also, sbb mama n abah nk tgk babyyyy. Kalau kt kk, usually ill go alone. Sbb check thorough. So mama laffff! Heheh. And freeee 😅

Saya first pregnancy ni saya check up KK dulu. Tp 30 weeks onwards saya check swasta dah sbb nak deliver dekat swasta. Kalau AL banyak, boleh je checkup dkt KK. KK punya check up detail.

sy tetap ke kk utk 2nd pregnancy. tp mcm tmpt sy, blh request utk checkup ptg...jd masa menunggu tk lama mcm pagi. kecuali minum air gula, kena dtg pagi juga.

Kandungan yg tak bermasalah, dua dua ok. For high risk pregnancy, i prefer for private hospital n choose a good doctor. More detail during checkup.

Sy kk je..masa pula sy akn ambil hari yg org xramai sbb sy bekerja..mcm tempat sy misi akn bg appointment hari jumaat sbb xramai org😀

sy checkup kk, contoh ye hb 10 pun dorang dah risau, tp kawan checkup prvt, hb 9, nurse buat donno je.

Ada duit bole la g swasta. Sy preggy anak ke 4 skrg masih pilih kk. Pilihan masing² hehe

kk lg detail walaupun ramai .