Berat badan

Hi, nak tnya.. Mcm mana cara untuk naikkan berat bdn.. X naik sgt dr masa 1st buka buku.. Masa buka 79.5..skrg baru 81.5.. Dh buat mcm2 test tp semua normal.. Berat jer yg statik jer.. Skrg dh 28w.. Kena naik dlm 1kg lagi 2 minggu. Mungkin ada tips dr ibu2.. Fyi saya ada gdm.. Mmang diet control..

2 Các câu trả lời

Sy buka buku 77KG Naik awal2 jew smpi 78KG Ni dh 29weeks Berat sy 71KG 😂 Sy pun GDM on diet Nurse pun x bising sbb berat bby ok Lg 1 sy dlm kategori obesity 😬 So kira normal jew lah kot Sy mmg xada control sgt mkn ya Mkn kek lah manis2 tp alhamdulilah sy ada mesin sy check gula sendri semua terkawal.. Xtau lah apa punca dia sy turun berat bdn

Ambil lebih makanan drpd sumber protein dan lemak sihat, kerap senam sesuai kehamilan dan dapatkan Vitamin D drpd cahaya matahari pagi