first baby

nak tnya hari tu dah minum air gula.. next appointment tu sya igt nurse akan bgtahu result gula tu normal ke tak tpi dia takde bgtahu apa2 pun.. sya risau la jgk sbb sya ni kerap minum manis so nak tau la kadar gula tinggi ke rendah.. mmg mcm tu ke atau nurse tu yg lupa nak bgtahu kat sya..

18 Các câu trả lời

selalunya x payah risau kalu nurse x bgtau apa²..puan boleh checked sendiri result tu pd next appoiment..result gula drpd makmal akan dilekatkan pada page belakang sekali...kat situ akan ada reference range skali utk tahap gula yg ok atau bahaya...so puan boleh tgk sendiri...

Nurse selalunya hanya maklumkan result yang tak normal. Kak boleh call klinik ..minta cakap dengan nurse kak. Tanya je result hari tu ok tak ? Bahi tahu lupa nak tanya hari tu. GDM atau kencing manis waktu mengandung bukan pasal minum manis tapi sebab hormone kita.

Nurse KK sy ckp kalau xde apa apa dia senyap je. Kalau dia call tu berjaga jaga laa kot ada problem. Alhamdulillah semua ok kot. Sy pun selalu makan mnde manis sis maybe sbb suka minum air masaak so ok laa kot 😇

biasa kalau ok nurse takde cakap pape pun. Kalau nak tahu tanya je, tapi kalau tmpat saya result tu dia letak kt buku pink bahagian blkg, so bole tgk sendiri. Saya ritu pun nurse tk ckp pape pun hehe

Selalu ny kalau kantoi air gula, nurse akn kol. Kalau senyap je, InsyaAllah ok je result tu. Next apt bole tya nurse atau doc

Result tak dapat lg la tu. Mcm sy hr tu mcm tu kali ke 3 appointment ke kali ke 4 br nurse bg tau sbb result lmbat smpai

Klu nurse x ckp apa2..maknanya oklh 2..sy pernah skali result x ok terus nurse tel sy utk mnm air gula skali lg..

Nanti masa checkup kat klinik, nurse yg bertugas tu akan bg result pada sis, dia tmpal kat buku pink tu..

Kena tanya nurse kdg diorg lupa . Sis boleh tengok jugak result kat buku pink ada diorg tulis result tu

nurse sya dlu ckp kalo KK ada call result sangkut la tu, kalo xda result ok, ikut ja next appointment