Ubat cair darah

Nak tnya ada tak ibu2 yang 12week pregy dr bg ubat cair darah utk placenta.. Ada baca artikel ubt tu blh sebabkan gugur..btl ke? Tkut pula nak makan..

6 Các câu trả lời

Saya start 6week pregy dr dah bagi ubat cair darah ni sbb lebihan bmi juga and alhamdulillah sekarang kandungan saya dah msuk 13week.. banyakkan positive je buang yg negetive and satu lgi jngn terlalu banyak baca artikel apa2 atau search dlm google terlalu banyak sebab semua tu boleh bawak ke vibe negetive and boleh effect ke baby juga..

Alhamdulillah.. Sy mkn ubat cair darah (aspirin) sbb bmi lebih,doc takot ade kesan smpingan utk kte n bby,sy pernah tnya misi.. Elok ke mkn ubat aspirin nie,misi ckp sgle ubat yg doc suggest kn selamat utk ibu mngdung.. Positif awk,sy mkn pn sbb kndungan,kuat sbb ank.. Skrg nk msuk 15week

InsyaAllah tak ada apa2, sy pun dulu kena makan aspirin masa kandungan yg ke-2, Alhamdulillah anak sy membesar dgn sihat dan sempurna, skrg usia anak sy tu dah 11thn dan sy baru hamil anak yg ketiga.

jgn baca artikel. tanya terus doktor apa risiko kalau ambil ubat tu. doktor lebih berpengetahuan. dia takkan bagi tanpa sebab kesihatan kita

sy pun doct bg mkn ubat cair darah sb drh tinggi.apa yg doct bg adalh terbaik utk ibu.positif saja☺️

Ubat cair darah/aspirin/acetylsaliclic tak bawah untuk kandungan bawah 32w..