Ubat cair darah

Ada x ibu2 dlm ni y kne mkn ubt cair darah?.. sy rasa tkut n bimbang lh nk mkn xthu npe😔

11 Các câu trả lời

Alhamdulillah sy makan ubat cair darah (aspirin) ½ bj je sehari dari kndungan 6week. minggu depan serah diri ke wad sbb drh tinggi. dokter risau sy pengsan mengejut. jgn takut dik. dokter bagi tu bersebab. ibu2 pregnant darah pekat dr org x mengandung, dokter x nak ade pembekuan darah . jgn risau ye dik. inshaAllah, ikhtiar utk ibu dan bby sihat.

Adalah sebabnya bila doktor prescribed. Knapa perlu takut pula. Sptutnya kena takut lg kalau darah beku jd punca kematian mengejut dsbgnya. Utk kpastian dan puas hati lebih baik puan tanya kpd doktor yg berikan ubat tersebut utk apa dan knapa perlu puan ambil serta risiko kpd puan dan baby jika tak ambil.

apa yang ditakutkan, saya dah masuk 5 bulan makan ubat cair darah elok je. yang awak patut takutkan adalah jadi darah beku atau aliran darah ke placenta terganggu atau kena darah tinggi kalau awak tak makan ubat cair darah yg Dr bagi tu.

Saya pon kena amik ubat cair drh, biasanye yg berisiko tinggi mmg doc suh mkn.. ikut saje dik saranan doc baik utk ibu dan kandungan juge.. don worry ok.. enjoy your pregnancy insyallah xde apa..

saya pon kena makan ubat cair darah it's okay just follow Jee ape doctor suruh.. in Shaa Allah terbaik untuk kita n baby

Patut rasa lgi takut bila dapat dan tak makan. Tak makan risiko to both mother and baby. Pilihan di tangan sendiri

saya ada ambil ubat penambah darah merah dan juga cair darah . saya pun tak tahu apa fungsi ubat tu

Rajinkan diri untuk bertanya. Kalau doktor jenis yang diam, mulakan inisiatif untuk bertanya. 😊

aspirin utk elak darah beku...khas utk yg ada tekanan drh tinggi

klu dktr yg bg, just mkn saja. ada lah sebab tu.