ubt tambh darah

Nak tny ubt tmbh drh klu x mkn x pe ke? Sebb bila sy mkn lps srapan terus munth semu dan tak ada selera makan.. Kandungan dh 14 minggu.

17 Các câu trả lời

Nama ubt pon tmbh drh la syg... klu x mkn nnti awk krg drh/ anemia. Bkn apa tkut tiba wkt brsalin awk tumpah drh itu yg bahaya. Sy brkta based on my sister experience.. dia sllu skip ubt tu xmo mkn sbb x lalu tp effect pd dia n baby.

5y trước

Sy sllu ambil sblum tdo. So dh mkn ubt trs tdo xyh pk apa2 😊😊

Cuba tukar masa mkn ubat tu, selepas makan ke semasa makan.. Lepas dah 2 3 suap makanan, telan ubat then continue makan.. Telan guna air jus atau air2 yg berasa.. Mcm tu style sy mkn ubat 😁 alhamdulillah menjadi..

Better mkn. Try amik iberet. Dlm tu dh ada acid folic n vit c.. Minum dgn air oren sunquic..ia mbntu. Lau air masak tkot loya la. Iberet berbau skit.

makan selepas 1 jam 10 minit then maybe u akan ok. saye dulu pun mcm tu tapi saya bincang ngan doktor & doktor ckp ikut masa ni, sy ok dah

Wajib makan nk jaga hb.. Tips sy ubat iron / ferrous ni amek masa nk masuk tido.. Makan and trus tido. Xde loya2 kalah buat cmni

Wajib makan ! Itu untuk hb bahaya kalau hb low .. makan something dlu pastu baru makan ubat nnti okay

Kena makan sis. Nt bacaan hb x cantik. Then nt baby awak kecil. Risiko lahir premature. ☺

Mesti mkn sis..sy ada tbaca kes tntg ibu2yg x ambil folic acid..baby ada mslh otak sis..

Makan sebelum tido sis. Doc sy recommend mcm tu sbb sy kalau mkn pagi terus muntah

Mkn ubt sblm tdr dgn air oren. Jmbu btu , pati delima/buah delima . Oren