Bawa baby jalan²

Nak tanye la ibu²,ibu² bawak anak jalan² berapa bulan ea?kalau bawak baby jalan² dalam sebulan lebih mcm tu ok tak ea kat rumah saudara..

16 Các câu trả lời

Sy bwa bby ulang alik umh mertua sbb sy pantang umh mak. Tp kesian mertua nk main jgk dgn bby. Dlm pantang pun bawak pergi time weekend tp mmg btul2 just je rumah mertua. Takde singgah mana2. Bertolak pagi. Balik petang sebelum maghrib. Jarak dgn umh mertua dlm 30minit je. Pertama kali bawak bby keluar msa umur dia 55hari. Tu pun bawak ke kenduri sedara. Lepas tu x bawak keluar lg dah

Ikut pada diri awak. Setiap ibu lain2. Kalau nk bawa keluar pun bagus, ambik angin and jumpe orang. Cuma jgn dipegang pegang baby. Jangan dekat dengan orang sakit. Jangan balik malam. Pergi rumah sedara je pun bukan pergi mall. Kalau taknak bawa keluar takut sakit nanti then tak perlu la bawa. Ikut pada diri ye. Tak perlu salahkan diri kalau orang judge.

Baby saya pun sebulan lebih. Saya bawak2 juga ke rumah saudara. Anak cucu kan. Tapi saya siap2 bawak hand sanitizer dengan wipes. Sampai je rumah saudara saya terus bentang tilam baby dan keluarkan sanitizer dengan wipes. Alhamdulillah mereka faham. Tapi belum berani bawak baby ke tempat orang ramai lagi such as mall. Just my 2 cent

Kalau saya sebulan tu awal sangat. Lepas 40 baru saya bawak keluar, itu pun elak pergi umah orang atau tempat orang ramai. Sebab saya pernah ada sejarah baby 18 hari kena warded sebab tak sihat berjangkit dgn orang sekeliling. Tak sanggup lagi nak tengok baby kena cucuk kaki tangan untuk ambik darah hari hari.

Kalau rumah sedara ok rasanya. Takkan banyak contact dengan orang awam. Cuma elakkan terdedah dengan orang ramai di tempat public, sebab kita tak tahu siapa yang berpenyakit. Sekadar berjaga-jaga, sis.

Baby sebulan lebih saya bawak pergi mall biasa je. Itupun saya bubuh dlm carrier, rapat & dkt dgn saya. Tak pergi rumah org sebab lagi tinggi risiko kena pegang peluk cium 😅

rumah sedara mara dekat masa baby dkt 2 bulan. jalan jauh smpai ke kedah 6 jam perjalanan masa baby 4 bulan

Baru2 ni sy bawa baby sy jalan kat rumah saudara. Balik rumah terus selesma. Baby 5bulan

Awl sgtla sis,x elok...skrg ni byk penyakit sis,antibodi bby blm kuat lg...kesian bby

.kalau saya xye dlu sis.. wait dlu smpai si baby dah besar sikit..