Guna mesin basuh

Nak tanya Klu guna mesin basuh size 15kg,boleh masuk baju brp banyak ye?dlm kiraan brp kg baju boleh masuk dlm? Mertua sellu tekan sy pasal ini,dia suruh sy masuk baju dlm 10 pcs sj (sbb baju sekali air hanya boleh 15kg sj),dia ckap sy tk pandai guna mesin basuh,n bila rosak pun sy takkn ada uang nak ganti... Sy jd takut setiap nk basuh baju,klu sy masuk sikit ikut ckap dia baju tu akan rosak tertarik mesin basuh kuat sgt,tp bila sy basuh guna tangan dia bising kat suami sy,ckap ada mesin basuh tp tk guna... Sy betul2 tertekan,dia sllu cari kesalahan sy sbb dia tk suka sy..

11 Các câu trả lời

15kg to besa puan.. blh basoh cadar selimut toto.. dngan mil2 blh basoh dlm to.. klu 10 helai bju bazir air , API & sabun je.. habis mil puan basoh sepuluh helai bju je ke..? Klu sy.. sy basuh je guna tangan ye lh harta org kn X blh nk buat ape.. klu mil sunggut kt hub jwab blik ckp "dh mesen to blh gune 10hlai je.. sy nk basuh bnyk.. Kang rosak spe nk ganti" ckp je mcm to dh mmg btl kn.. jngn bg mil pijak kple walaupon dye org Tua.. X semua org Tua btl caranye.. mak sy sndri klu dye slh sy tego.. mil sy smpi skg X brani buat prngai LG.. klu x melawan besuare smpi ble2 awk trtekan.. silap2 dpt depression nnt.. kne tego..

12mo trước

hahahaha basuh mil skali ehh...🤭betul ckp sis ni 15kg Tu besar...boleh basuh cadar selimut Bagai..

Sedihnya.. Mcm saya jugak, nak guna mesin basuh mil main mata dengn adik ipar ( anak dia) , ada je alasannya, bila saya nak basuh dia punnnnn nak basuh, mesin basuh murah pun kedekut, saya geram cuci pakai tangan, sampai naik pitammm ok.. then... Datang rumah saya, memandai je guna mesin basuh, tak tanya ke apa, macam mana guna, main pakai je .. Beballll punya mertua!

15kg tu diikutkan basuh comforter pun boleh. Besar tu. Kalau 10 helai baju, 7kg ke bawah punya mesin. Kedekut punya orang, orang nak pakai pun berkira itu ini. Barang rosak boleh baiki, perasaan orang hancur nak baiki guna duit ke. Bertabah la ye. 15kg setakat 10 helai, membazir air dan api.

15kg biasanya siap boleh basuh cadar dan toto nipis lagi. Awat boleh basuh 10 helai je sis ? Bazir elektrik je kalau macam tu. Aiyoo macam2 hal ye. Bila basuh pakai tangan, perli pulak. Haihh tak faham.. 😅

Allahu, mohon pindah menyewa asing sis. Penat mcm ni 😢 Jangan tinggal dengan mentua. Berdikarilah. Hak isteri utk tinggal berasingan.

7kg pnya mesin pun bole masuk byk..yg sebakul sdrhana tu..lbh aih dr 10pcs..bazir api air ckp kt mil tu..basuh skit2 cmtu .

mesin 15kg tu besar sis.byk bole masuk dlm tu...tulah susah kalau serumah dgn mertua.mcm2 hal...🤭

Sis beli mini mesin dekat shopee, rm100 je kot. Sy baru nk beli, sebb nk basuh tangan ni tahu2 je la.

.. harap dprjauhkan.. i don't want to have an in law like that slalu cri kslahan org .

Rumah Saya mesin yang 7 kilo pun penuh baju saya masuk.kalau sikit2 basuh time mandi