hamil

Nak tanya sy hamil 9w 5d..risau sangat sbb ada keluar darah td masa buang air kecil..tapi tak banyak la warna pink bahaya tak kat baby nak pergi klink sbb dah malam..mgkin esok pagi sy. Pergi klinik..

9 Các câu trả lời

Saya masa 8w bleeding kt office, terus ke hospital. Doc cek jantung bayi ok, masih berdegup. Doc discharge saya sbb no active bleeding. Then 12w sekali lg saya bleeding dan keluar ketulan darah sebesar duit 50sen lama. Dua ketul keluar. Saya bw ketulan jump doc. Doc ckp hnya darah beku. Dah scan, bayi Alhamdulillah selamat, dan aktif. Doc discharge juga sbb no active bleeding dan rahim ok. Moga urusan sis dipermudahkan, moga xda apa2 yg merisaukan terjadi. Skrg saya dh 22w. Alhamdulillah syukur.

5y trước

Amin..selalu berdoa semoga ada keajaiban tuk saya..tkasih puan..

Kalau sis pergi klinik 24 jam pun mmg dorang akan halau,suh ke hosp..gejala mcm ni takda treatment kat klinik..kalau nak tgu besok lagi,aduhai,benda blh bertindak dlm 1 saat je..baik sis pergi hospital lah.bahagian emergency drg lebih utamakan ibu mengandung tu,apalagi kalau ada buku,senang drg nak tgk feedback and catat..

5y trước

Sama2

Sye penah kuar spotting kaler pink, esoknya heavy bleeding then gugur. Skarang, alhamdulillah da pregnant smula bru 10weeks. Spotting jgn amik ringan, bole jadi tanda awal keguguran ataupun rahim lemah. Moga yg baik2 shaja utk sis. Amin.

5y trước

Tahniah sbb hamil lg..

insyaallah xde pape sis bykan rhat..sy pn pnh mcm ni..pkir psitif ye...smoga kita dberi ksihatan yg brpanjangan amin

5y trước

Amin tkasih..sy pun harap2 mcm tu juga

Kalau early pregnancy, suggested jgn banyak bergerak and buat kerja berat, more rest sebab takut risiko miscarriage

5y trước

Amin tkasih

Boleh pergi hospital area kecemasan.. Saya sebelum ni bleeding dalam pukul 10pm, terus ke hospital..

3y trước

SMA lh tjadi nya smlm.. SA nak baring tetiba panas keluar darah.. bawa p kcmasan doc ckp dgupan jantung bby ok .. CK kt bawa pn rahim ok..

Seeloknya p hospital ye sis..sbb sy masa 10w masa buang air kecil ttbe ada darah..😔

5y trước

Amin..sentiasa berdoa semoga baby dlm keadaan baik saja..tksih puan .

Pegi kecemasan hospital la encik

5y trước

Baru balik dari hospital kecemasan..dah siap scan lagi baby ada cuma jantung jer x nampak doc suruh datang 2 minggu lagi.kalau takda dorng nak cuci..harap2 ada keajaiban..tuk sy semoga allah selamat kan bayi sy..amin

segera ke hospital

5y trước

Sudah td mlm pun terus pergi hospital..tkasih