?

Nak tanya sy dh 13minggu tapi blm try lgi mkn acid folic..dlm minggu tu blh kan mkn..ad kesan pape tak?

23 Các câu trả lời

Makan la asid folic. Utk cegah kecacatan bayi. Sangat penting untuk ibu mengandung

bestnyaa...sy ni dah berbulan mkan utk persediaan tp lom diberi rzki

5y trước

folic asic BUKAN untuk cepat lekat sis, tp persediaan bila dah lekat nanti utk perkembangan janin yg baik.Keep praying.

boleh mula makan..folic acid bagus utk tambah darah..

5y trước

Acid folic bkn utk tambah darah. Tp utk elak kecacatan bayi mase awalawal pembentukan.

13minggu masih xmkn folic acid. dasyat

5y trước

Ha yup

Awal awal pregnancy dah kena ambil 😘

Makan ja. Doakan mudah2an baby xda apa.. 💕

5y trước

Tq sis

Bagus amalkan acid folic tu. Misi sy ckp utk brain development baby. N normally kkia mmg ada bg. Wallahualam

Saya lepas kawen terus makan asid folic... Alhamdulillah...masih teruskan sbb doktor dah cerita kepentingan ubat tu

Acid folic tu penting actually dri 3bulan sbln rancang nak baby lg kena mkn dah.. WHY? Utk elak drpd baby ada kecacatan tulang otak & tulang blkg.. faham?

Asid folid ni boleh diambil dri sblm pregnant.