kawin kampung

nak tanya sikit...ada tak antara ibu" D sini yg nikah kg?...seperti mana yg saya tau nikah kg ni kn sah...tapi tiada bukti dan sijil nikah...jdi mcm mn proses buka buku pink tu??..perlu ksi tau juga kh yg ada nikah kg atau diam sja sbb tiada bukti yg kita sdh nikah dgn pasangan kita???...

4 Các câu trả lời

Assalamualaikum sis...nikah kg di sabah ke? Kalo utk pengesahan pergi ke pejabat agama sabah utk pengesahan dan perlu didaftarkan... Kerana jika esok anak perempuan ingin bernikah tidak menjadi masalah dikemudian hari... Kerana sekiranya didapati pernikahan itu bermasalah anak puan terpaksa mengunakan wali hakim nnti. Jdi cadangan sy rujuk jabatan agama islam sabah mengenai nikah puan.wasalam.

Just inform kat nurse yg awak nikah kg. Time saya buka buku pink, nurse tak minta pun dokumen apa2, just tanya bio suami je lah. As long as awak mmg dah nikah, tak ada masalah ☺️

3y trước

hai sis saya nikah kg sama jugak kes macam kat atas tu nurse tnya bio suami ape je? takut nanti tak pasal2 org ckp kawin anak luar nikah

Klu buka buku pibk nie kena ade dokumen suamiisteri dan sijil nikah kawen..

Surat dri ktua kg xda ka sis? Klu ada tnjukkan tu ja dkt nurse