Buku pink tanpa sijil nikah

Salam semua. Saya nak tanya. Saya dah kawin dengan suami tahun lepas cuma sekarang kami belum ada sijil nikah sbb masalah dokumen suami. Skrg tgh urus sijil nikah. Kami terpaksa nikah semula di pejabat agama nanti dan akan dapat tarikh nikah baru. Sekarang pula saya baru mengandung 5 minggu 6 hari. Soalan saya. Adakah anak saya nanti boleh berbin/bintikan nama ayahnya juga? Sbb anak yang saya kandungkan nie bukan anak luar nikah hanya saja kami nikah secara kampung dahulu dan boleh kah saya buka buku pink di kk tanpa sijil nikah?

5 Các câu trả lời

Kalau kes camni,bapa baby ada dalam senarai dokumen sijil lahir baby,tapi anak tetap berbin atau berbinti kan abdullah,ni di panggil seksyen 10 takde sijil nikah

12mo trước

Yang tu tak pasti pulak.Harap baby lahir dapat berbin atau berbintikan bapa dia.Semoga di permudahkan semua urusan sis yer..

asalkan anak lahir tak kurang 6bulan lepas nikah negara, boleh je bin/binti ayah dia

12mo trước

Okay baik.. terima kasih

Terima kasih semua yg sudi jawab soalan saya. ☺️☺️🥰🥰

surat nikah yg mula2 tu ade lgi x? surat nikah yg sementara tu.

12mo trước

Saksi takde ke

sis boleh pm sya