Acid Folic

Nak tanya , Saya pregnant 10 weeks tapi takde daya nak telan ubat . espcially Folid acid atau ubat sebagainyaa . Takpe ke kalau kita tak ambil acid folid , saya risau takut baby tak ckup sifat . Tapi bila makan je muntah 😭

20 Các câu trả lời

acid folic kena mkn sis... acid folic penting pembesaran janin..

Saya makan betul2 sebelum tidur, so kuranglah rasa nak muntah tu

sya mkn ubt waktu nk tido... sbb bila mkn pgi asyik nk mnth je

acid folid tu wajib awk utk pmbesarn baby yg smpurna..

Try makan sebelum tido . Lepastu terus tido

cuba mkn maltofer sdp kemam je rse coklat

Dah try makan ubat dgn air masam2?

Cuba mkn dgn pisang..

tukar ubat lain

Jangan skip