Ada tak yang bersalin 36w?

nak tanya ni, kalau cirit birit,perut kerap mngeras tpi bby tetap aktif mcm sllu, cukup 10× pngerakkan,ari² di bawah pun sakit rsa nak meneran😅perut mngeras smpai 2 3 kali dlam 1 hari,due masih lama lagi, 19/1/23, kira dh 35w6d dah,adakah tu tanda nak dekat bsalin atau braxton hicks?

1 Trả lời

bersalin x boleh agak sgt sbnrnya. target nk bersalin cukup bulan pun, ade time tibe2 kluar awal sbb air ketuban pecah awal la ape awal. klau awal dr 37 mggu kira premature. baby okay je klau xde komplikasi lain cuma akan duduk nicu dulu n mgkin kuning lama sikit sbb premature. tanda2 mcm dah ade. mgkin boleh pergi klinik swasta dulu check bukaan

1y trước

was² nak pergi hospital sbb nurse dekat sini mulut puaka sikit😌msa 28w dulu kan pernah pergi hospital sbb bby kurang gerak, ehh mereka marah sbb pergi hospital,esok dh nak cek up jumpa pakar, kalau hari ni perut kerap mngeras, nnti sy pergi hospital trus, tanda² blum kluar lagi, cuma kerap mngeras smpai 2 3 kLi mcm tu smlm, hari ni dh 1 kali mngeras, tngh kiraa, kalau kerap lagi, trus hospital la nnti..