Baby mengeras

Hye mommies. Nak tanya, kalau baby mengeras tapi tak sakit tu kira contraction? Dia mngeras tapi takde rasa senggugut atau apa. Still kena monitor atau bndatu normal? Saya 36w3d. And satu lagi saya dh seminggu mcm kena braxton hicks. So mcm risau tu tanda nak bsalin atau apa. Anak first kluar darah. Yg kedua ni takut tak bagi tanda plk🥹

2 Các câu trả lời

saya mngalami benda yg sama , 36w 4d perut kerap mengeras tpi xda contraction atau sakit pinggang . ank ke 2 ni memang x sama dgn ank first sy , sbb ada tanda2 bru dtg hospital . konfius juga la dgn tanda2 ank ke 2 ni . tp doktor ckp tnggu btul2 contraction atau baby kurang gerak bru dtg hospital

Pengalaman saya ya.. Nurse yg rasa dan kata contraction. Sy rasa biasa je keras je. Masa tu sy dah warded lah sbb IOL.

1mo trước

Pantau kekerapan ya..