hi mommy

Nak Tanya mommy berpantang sendiri ke rumah mak ayah atau pun mentua... kalah pantang sendiri sewa hikmat bidan sekali jaga anak ke? Kalau pantang sendiri baject angaran berapa yA sekali dengan baby

31 Các câu trả lời

saya pantang sndr... which everything on my own... urut je pggl org dtg rumah... tungku pon buat sndr... masak pon sndr... sbb ank da ramai, kalau nk berpantang kne bawak ank, leceh...

Baik duduk dgn parents sendiri @ berpantang sendiri tp make sure ada helper. Jgn sorg2. Atau pun suami boleh tolg siap2 kan semua kerja rumah before pergi keje tu.

saya tak pernah pantang sendiri sebap takut salah makan ke ape. asal berpantang, pulang rumah mak sebulan. dan yg ke-3 ni pun mesti berpantang sama mak juga 😅

Sy pantang sendiri ambil pakej dari suraya confinement lady..pakej lengkap siap masak kan sekali 😊 blh pilih nak CL duduk sekali dkt rumah atau dtg halfday je

saya seminggu mak sndri,lepastu 2 mnggu mak mertua dtg kl jaga,lpastu dia ajk blik kg kelantan sambung kt sana pulak,tpi tk nk sbb pisah ngn hsband haha

Pantang sndri lbih baik tak susahkn mil and ibu..tpi depends juga la dgn diri kita ada yg mampu pntng sndri or perlu bantuan dri mil or ibu..

Saya pantang sendiri semua..yg ke 6 pun mungkin sendiri..segan nk myusahkan org tua2..semoga diberi kesihatan yg baik utk mguruskan ank2

Sya brpntng d rmh mak.. Sbb kn ank prtma msi tkut lgi mau jga😅 Baby 2 bln bru blik rmh sndri😊

Sy bakal berpantang ngan mil....Aduhai, x tahu la mcmaner nanti...Sbb nie first time berpantang ngan mil..

5y trước

seram dgr. moga dipermudahkan

saya pantang umah mak mertua.mak mertua nak jaga.kita try jewla.#bbyfirstdarianakbongsumak😄

5y trước

Saya pun insyallah berpantang umah mentua