Ibu mengandung, pemakanan

Nak tanya la kita 3 months tpi mmg betul craving ramen, ibu ibu semua ,,, ramen boleh makan ke🥺😭 tolonggggg, bahaya tak kalau kita makan ramen

26 Các câu trả lời

saya pnah mkn black noodles yg pedas gila tu..teringin sngt nk mkn..1cup tu abis..tp time tu sy xtau sy mengandung..tp lps mkn tu mabuk tiba2 laa..check2 tngok doktor ckp sy da 2 bln😅 ..tp alhmdulillah baby mmbesar dgn sihat🥰

Makan 1,2 sudu je sis. Yg lebih bg kat husben. Buat hilang kempunan. Pastu elakkan menonton mukbang. Hahha nantii mcm2 teringin. Yg tak mengandung pon boleh teringin.. Apatah lg yg tgh pregnant 🤭🤭🤭

Saya makan je samyang cheese kuning tu sbb teringin asyik tengok mukbang time monring sickness. Tapi share2 ngan husband jugak la sbb tak tahan pedas tapi nak makan 🤣 alhamdulillah baby ok so far

Saya pun mengidam makan ramen.. Nasib baik suami bagi green light sbb due date minggu depan je.. 😅 X makan kang, risau kempunan.. Baik makan je selagi ada masa.. 🤭

Saya kadang tu teringin juga nak makan maggi tapi suami tak bagi 😅. Mujur la tak buat mengidam kakau tak payah pulak nak pujuk nak makan maggi 😂🤣

Saya makan je , dri 1st trimester tapi tk kerap la , sbb tak elok untuk bby , ape rse nak makan , makan je , janji makanan tuh masak sepenuhnya

salam ..tumpang tanya 🥺seminggu sebelum period sy ad sakit mcm senggugut ,perut kembung & asyik sedawa je .. ini tanda-ii pregnant ke ? 🥺

hehehhe... kita makan 1pek ramen .. alhamdulillah takde apa2 cuma sebulan kalau bole sekali je mkn .. na lepaskn teringin tuu ...

Kalau terigin sgt tu, mkn je jamah utk lepas mengidam.. hehe jgn mkn byk2 kot, sbb ramen kan pedas takut sakit perut or xsesuai... 😁

2y trước

makan je sis. teringin makan je tp jgn hari2

sama lahh ,, sy pon nak makan yg extreme jaa . daging , yg pedass tuu nak pedass gilaaa ... manis tak boleh langsung terus muntah 🥴