Samyang

Bahaya tak ibu hamil makan ramen samyang tu ??

20 Các câu trả lời

Haha. Sama dgn saya. Mengidam sangat. Hampir hari2 minta dgn suami. Akhirnya suami kesian dan dia bagi, 😘 Tapi syarat kena makan dgn dia dan makan maggi tu dgn nasi. Keturunan jawa la katakan. Sy layankan je la asalkan bleh makan maggi tu 😆😆

Sy makan je tp lepas rebus ngan air panas,basuh sekali lg mee die pas2 sy goreg telur hancur n cmpurkan dengan samyang.. perencah pedas die letak sparuh je buat2 rase sis sbab pedas sgat x elok tuk kandungan lg2 klau jenis y ade pedih ulu hati..

Erm depends badan masing2. Kalau teringin sangat, kurangkan perencah tuu sbb pedas kan. Tapi tak digalakkan sangat makan maggi, yelah maggi kan 😅 tapi buat2 rasa sekadar nak hilangkan ngidam boleh laa. Make sure minum air banyak2.

4y trước

Sama2 😊

sya bla tringin nk mkn samyang or mggi pedas, lpas msak mggi tu bsuh bilas byk kli lps tu serbuk ltak sparuh je..nk bg lpas mngidam..lgpula msa pregnant ney perut xtahan..jd pedih n cirit2..sblum pregnant bleh ja mkn pedas2..

sama la sampai skg ngidam nak mkn ramen tp semua jenis maggi tkbole mkn sbb husb x bg sentuh maggi/ramen. last last tgk kt yt mukbang jela sbb tkbole mkn 😭

sy makan je sbb sy ni jenis kuat makan pedas. depends lah sis kalau perut sis boleh terima makanlah kalau tak jgn paksa

I think its too spicy dear. I don’t think its advisable as it can trigger gastric or other abdominal discomfort. Take care ya 😊

4y trước

Terima kasih 😍

Sy pula kepingin mkn meggi pedas giler tpi suami tak bgi mkn. 3 minggu dah teringin nak mkn. Hari2 tgk youtube tgk org mkn.

2y trước

ya Allah saya igt saya sorg je buat gitu .. tkdpt makan tengok youtube 😭😭

Boleh je tp jgn trlalu pdas..sy bru lps mkn..kdg magie xbleh jgk mkn slalu nati ank kuning

Megi biasa suami bagi tp sebulan sekali, klo samyang lgsg tak bagi😅