BERSAMA

Nak tanya .. kalau suami minta bersama ad effect tak pada bby ?? .. sy preg bru 10week 3 hari.. first preg. takut jugak ade apa2 jadi.. tapi orang ckp tak baik kalau tolak prmintaan suami .. ?

11 Các câu trả lời

xbaik tolak klau xmerisiko kn janin sis . klau merisiko kn elak kn brhubgn . klau sis ad msala rahim xkuat elak kn brsame . bole nk brsame mse awl ni cume buat dgn prlahan . jika sakit bgtau suami . lps tu xd galak kn brsame sgt awl2 ni . nt dah 20week ke ats bole je nk brsame mcm biase . ikot kesesuaian la . jgn himpap perot tu sudh la ye . uhuhu 😅

5y trước

uhuhu xpe asl kn sis pon xtrlupe ad janin d perot tu . uhuhu 🤣

Sya ok je dr awal2 preggy bersama dgn suami cm jgn ganas sgt,tgk jgk pada rahim kta Alhamdulillah sya jenis rahim kuat so far ok tkde mslh

5y trước

Alhamdulillah sis.. 😊 semoga sntiasa kuat. Sy pun tak sure rahim sy kuat ke tak.. takut2 je nak brsama 😅

Sye brsma je.. Tp bru2 ni mcm skit pula perut belah kanan ni bila nk. Bngun dri tido or baring.. Knpe ek.

5y trước

Saya pun pernah begitu, bila cek dia ckp mungkin sebab bersama tapi still sakit then cek lagi rupanya appendix, kesian suami saya dipersalahkan huhu dan saya pun dah selamat operation 3/8 haritu buang appendix dan baby dlm perut pun alhamdulillah selamat masatu baru 8 minggu, better pergi cek takut betul2 appendix, appendix mmg belah kanan

Boleh klu xde apa2 masalah pada kandungan. Tp slow motion je di benarkan. 😁😁😁

5y trước

Oke tq sis 😊

Kalau boleh cuba berbincang dgn suami. Sbb buat masa skrg terlalu awal.

5y trước

I'll try .. tq sis😊

Blh juga sis.. Cma pelahan2x saja.. Gentle2x gitueee.. ☺️☺️

Boleh je sis.. cuma jgn terlalu kasar lah ☺️

5y trước

Sma2

Bersama je.. 1st and 2nd pregnancy ni ok je

Sy bagi ye 😅 #8week#no4

Boleh je. Lillahitaala