bersama suami lepas habis pantang

Assalamualaikum semua, saya first mom.. pantang hari ke 83.. nak tanya, saya bersalin normal, vacuum, dan 1 jahitan.. suami ada 2 3 kali ajak bersama, kesian juga tengok suami huhu. ikutkan, saya takde lah trauma sangat dengan luka.. tapi lebih kepada tak ready nak dapat anak ke dua.. rasa takut sangat kalau melekat awal.. sebab penatnya tak habis lagi huhu. suami faham je.. suami pun setuju nak bagi jarak anak ke dua 2 atau 3 tahun.. tapi walaupun suami setuju, suami still minta nak bersama.. bila suami minta tu, saya tolak dengan bagitau tak ready nak dapat anak lagi.. dan takut masih ada luka dalam ke apa.. biasa suami minta tu, waktu kita dua tengah on.. end up lepas saya tolak suami buang dalam, suami pun buang luar.. soalan saya, ada tak ibu2 sini yang suami nya sama macam saya? ok tak saya tolak ajakan suami dengan cara mcmtu? ibu2 sini tolak ajakan suami dengan cara mana ya? tolak tanpa buat suami terasa tq ya hehe, sori panjang sangat hurai btw, kami berdua belum ambil apa2 pil perancang

5 Các câu trả lời

Awk. Rasanya awk tau kan jawapan dia. Kalau taknak mengandung pakai protection. Kalau taknak ambik perancang jenis yg kacau hormon atas apa alasan pun, pakai la condom. Dah besar wak. Tak ready nak ada anak, nak rancang sampai 2 tahun, takkan nak suruh suami puasa 2 tahun gak? Tak takut/risau ke 😬.

common sense. taknak pregnant, pakai protection siap2. baik suami dan isteri. buang luar pun ada risiko pregnant juga..pre ejaculation terkeluar kdg suami pun x perasan. suami ada right utk minta nafkah batin dari isteri..jadi masing2 blh fikir mana yg baik utk ketenteraman rumah tangga

Setuju kata sis Heeda tu. ambil perancang klu nk jarak 2-3tahun. Xyah fikir complicated dh. Ambil perancang + condom lg bagus. Klu asyik nk tolak je slama sampai 2-3tahun tu kena prepare la klu husband tiba2 pandai emosi/marah. Dia pn ada nafsu juga, try putting yourself in his shoes.

sy pun x ambil apa2 perancang setakat ni, klu suami ajk brsma & sy x mau sy tlg puaskn suami je tnpa main😊tpi klu nak main & x ambil perancang better guna protection sbab kita x tau even buang luar tiba2 rezeki jdi pula😆