Vaksin pfizer

Hi nak tanya ibu2 yang tengah pregnant sekalian ada yang dah ambil vaccine ke? Ada apa2 simptom tak?

38 Các câu trả lời

sy dah complete 2dos, mmg xde aper² masalah cme sakit di tmpt cucuk shaje.. skrg 31w+.. dan bru je habis kuarantin di hospital sebab sy positif covid, xde sbarang gejala.. sy dan baby sihat² saje, syukur alhamdulillah... ibu² semua patut ambik vaksin sb skurang²ny kiter ad plindungan buat diri dan baby, doakan sy selamat brsalin bulan depan.. jage diri ibu² semua

3y trước

hi sis.. sy positif covid xtahu dapat dari mana sb sy hny dduk d rumah shaje spanjg pregnancy ni, first swab sy sorang yg positif dn kluarge semua negatif.. biler sy dh hbis kuarantin suami pulak yg positif, tp alhamdulillah kami xde aper² gejala.. kami semua dh lengkap 2dos, alhamdulillah syukur sgt²

sye dh complete 2 dos pfizer...sekarang kandungan 25week...dos pertama ok xde pape...dos kedua sye demam degupan jantung laju ulser dlm mulut banyak sampai xbole makan xde bau dh g swap test tp negative selera makan bertambah kuat makan cepat penat sintom nie terjadi selepas 3 hari dos kedua...sampai hari ke7...ada x y macam sye

3y trước

Sy pergi hospital terus. Beritau gynae simtom. Syukurla…. 3 Hari lepas pcr baik sepenuhnye.

Hai ada, baby ok membesar. Elok je berenang sana sini. Tak ada bleeding. Cuma saya je pening sikit, panas badan. Vaksin tu panas bagi saya. Tmpt cucuk tu pns sikit bila lps cucuk, bila dh masuk satu tubuh tu yg pns satu badan tu. Dlm 3 hari ok la. Itupun saya telan sebiji paracetamol day-3. Depends ada moms yg ok je.

saya dah complete 2 dos vaksin pfizer. Semua ok je, cuma lenguh sikit dekat bahagian cucuk tu. 2 minggu selepas lengkap vaksin, saya disahkan pulak positif covid. Sekarang dekat pusat kuarantin hari ke 8. Alhamdulillah setakat hari ni tak ada simptom apa2, baby pun aktif je dalam perut. 😊

3y trước

alhamdulillah :)

Alhamdulillah , baru 1 dose .. next dose 22 hb ni .. masa 1 st dose tu sy dah rasa pening , macam nak demam .. badan rasa lenguh lenguh .. sejuk rasa badan .. jantung rasa debar jee .. amik panadol 1 biji . Alhamdulillah .. esok bangun tido kurang dah rasa semua tu ..

Alhamdulilah saya dah complate dos .. 31w frst dos scond dos 34w complate dos. Simptom yg sy alami tgn lenguh je takle gerak slbihnya alhamdulilah takde apapa pun saya rasaa lenguh2@kebas je shari semasa cucuk tak rasa langsung dlm brapa jam barula rasa lenguh tu

3y trước

Dpt vaksin pzier jugak mcm sis

first vaksin sya tak sedar sya mengandung and second dos sya pitam kat rumah trus ke hospital kena tahan sminggu doctor syak kandungan luar rahim 🥲 Tapi Alhamdulillah last scan baby dah normal .. sbelum vaksin ambil nasihat doct ya mami2 skalian 😘

14week dpt vaksin sinovac doctor ckp blh je utk ibu mengandung so far 1st dos tgn kejang sgt 2nd dos ok kebas biasa je simptom teruk xde pun xpening lngsung. makesure pagi mkn la iberet ke asid folic..sarapan penting in shaa Allah ibu ok..baby pun ok

Dah complete 2 dose. First dose okay tak ada apa simptom lansung. Second dose tangan memang sakit tempat cucuk je. Badan je rasa panas sejuk tapi tak demam. sakit kepala mmg tak ada. Lain2 rasanya simptom dia bergantung individu masing2.

saya semalam ambik dos ke 2..hari ni ada rasa pening sikit,badan rasa lemah dan dada mcm ada sakit2..tp ok...dan juga cepat mengah..kandungan saya 20 minggu 5 hari..harap2 la efek ni cepat hilang.risau sanagat