[covid-19] Ambil Vaccine

Hi, ada tak yang ambil vaccine pfizer 36weeks ? Ada apa apa effect teruk ?

5 Các câu trả lời

Saya ambil masa 12w. Effect biasa je. Takde teruk. Saya takde history alahan vaksin/ubat or apa2 penyakit kronik/bahaya etc. Jika awk ada history alahan vaksin/ubat/penyakit kronik etc boleh beritahu doktor & doktor boleh cdgkn vaksin yg lebih sesuai dgn awk. Tapi so far utk pregnant mom dpt Pfizer. Lagipun Pfizer paling byk dilakukan byk test/kajian ttg keberkesanan & keselamatannya Tak ada lagi yg jd arwah sbb ambil vaksin Pfizer so jgn risau tau.

saya ambil pfizer time tu 3w,,alhamdulillah tak da apa cuma rasa mengantuk teramat sgt lepas cucuk balik rumah tidoq dari tengahari smpai ke malam,,malam sambung tidoq plak,,pukoi 3 pagi rasa seram sejuk nk demam,,esok pagi segar normal mcm xda apa²

saya dpt pfizer, setakat ni ok, 1st dose 34weeks, 2nd dose 36weeks. cuma sakit kat tempat kena cucuk dalam 3 hari lepas tu dah ok

sy bru ambil 4 hri lpas msa 35w 2d vaksin Pfizer..ok je cuma lenguh2 kt tpt cucuk n rse ngantuk je spanjang masa😅

takde efek apa apa, cuma lenguh dan bengkak kat tempat cucuk je