Vaksin pfizer,az,sinovac

Siapa mummy dah ambil vaksin??okay ke??ade tak alahan pape?

30 Các câu trả lời

Sy pfizer. Dos pertama rasanya mcm kita dijarum tu terus rasa efek dijarum tu d sblh tgn. But still ok for 30 mins.. Masuk sejam sy melahap makanan sy utk tenaga.. Then ngantuk.. Ngntuk lhh yg eh tidur jap lah..kjp ja..ngntuk btl. Sekali tu bila bangun 4 jam dah berlalu hahah😅😅🤣🤣 bangun saja rasa mcm ermmm longlai betul rasa tu tapi sy x demam,x sakit2 sngt,xda drama lah.. Just bole rasa bdn panas yg baru balik marathon tu ja.. jam 6 ptg tu sy mandi dh start rasa lenguh angkat tgn kiri sy tinggi2..x leh angkat sgt tp kan bila sibuk mana lah kisah dh lenguh tu,nk bt kerja no.1.. Mlm tu bila tidur mmg x bole tindih sgt bekas djarum.. Uiiyoooo sakit tp xlah drama sgt.. org kalau dh byk bt kerja dari bangun tidur tu xda la mengeluh sngt sedih2 sakit itu ini,xde.. Esok2 lusa2 okey balik.. Dos kedua sy..ahahah.. Sy ambil pfizer dos kedua sy tu bukan main cepat kena jarum smpai x terasa sakit tu.. X perasan dijarum sbb doktor bercakap2 dgn sy..ayat dia yg lebih kurang, pfizer juga ya hari tu? Ok ini pun pfizer ya puan, puan jgn risau ah nnti kalau ada efek ringan dia takat demam2 ringan 1,2 hari akan hilang.. puan takkan jatuh sakit jgn risau ya.. Ok sudah, tahniahh puan, skrg dos kedua sudah lengkap..💕 and sy oh,eh? Sudah,ok terima kasih dokter.. Senyum memanjang.. Then spjg hari tu,sy sibuk sikit dngn gambar muka sendiri d ruma sambil mncuci kain jemur kain urus makan anak bawa anak jln luar hlmn ruma,naik atas naik bawah.. kemas baju kemas bilik,selfie lagi.. mcm bdn sy dpt terima dah suntikan tu.. yang best sy x terasa nk pergi baring tidur awal sgt mcm dos pertama.. Ada 3 jam lebih sy berjaga kemas baju2 pack dlm beg..baru lah tidur pun 30 minit sj then mandi ptg tu.. Esoknya sy lupa dh kmrin tu ada vaksin dos ke2.. Terlari lari sy jaga pergerakan anak pertama yg sdg kuat naik bukit d kampung ibu mentua sy.. Laki sy siap tolong awasi anak.. dukung anak lah naik bukit itu ini lah dibuatnya bila anak 1 tahun 9 bulan aktif bukan main jadinya..jauh perjalanan jalan kaki tu😂 sakit celah bwh kelengkang lagi terasa banding kesan vaksin. And alhamdulillah sy x demam.. Cuma cuaca sejuk x berapa terasa dkt atas bukit tu.. Org lain mnggigil, sy tahan.. Mgkin sbb vaksin ni mmg bt suhu bdn naik sikit..👍😊

saya 1 dos . tidak tahu saya pregant. sakit tangan dekat lengan suntik sahaja. 2dos . masih x tahu mengandung. demam yg boleh dikawal. lenguh satu badan. allhamdulilah. lepastu muntah2 mkn muntah ingat siptom vaksin. rupanya mengandung. tanpa sedar dah 8weeks. masa itu. saya x jangka sya mengadubg sebb saya baru habis pantang keguguran anak 1st. so saya x syak saya megandung. upt memng positive. sebb tak janka mengadung sebb orang ckp normal positive walaupun dah keguguran. ini semua kuasa Allah. banyak2 doa2. percaya rezeki itu. percaya kun fa ya kun.

3y trước

Sis dpt vaksin apa ye?

Saya complete 2 dose pfizer . 1st dose effect mengantuk je manjang , sampai duduk tegak pon boleh tertido haha . Balik dari 2nd dose pulak dedor panas badan lesu badan 2 hari sadai tampal coolfever je . lepastu alhamdulilah ok . susu pon okay , sb saya pregnant 37weeks & bf anak sulung 1tahun 4bulan .

Alahan lepas vaksin ikut badan memasing. Ada org yg demam tp ada yg cuma lenguh tangan lepas suntik. Ada yg pening sakit badan, ada yg biasa je. Jd klu tny ada alahan ke tk ni tk boleh terima bebulat la akan rasa mcm yg org lain rasa

saya dah complete 2 dose pfizer Alhamdulillah dose 1 ok x ada apa masalah cuma dose 2 je demam 1 hari pastu tangan yang kena cucuk jadi berat xboleh nak angkat sangat sekarang dah ok dah lepas 2minggu cucuk dose 2...

sy complete 2dose pfizer..first dose just letih gn mgantuk...dose no.2 lengguh di lengan je..alhamdulillah semua ok...xd dmam ap smua...first dose 16weeks..second dose 18weeks...

sy sinovac 1st dose 18/7 tapi waktu Tu X tahu mengandung 2nd dose semalam 11week alhamdulillah yg 2nd ni xde alahan👍,semoga dipermudahkan urusan Kita semua aamiin2 🤲🤲

saya ambil vaksin AZ , 3 hari demam.. 1st day x dpt tidur, badan panas sampai sy bersiram bawah shower 10 minit baru lega... letak kain lembab dekat perut.. hari ke3 alhamdulillah ok

3y trước

Boleh tahu sis da brapa week? Ni first dose ke

Saya dah complete 2 dose vaksin pfizer. 1st dose okay je. 2nd dose terasa sengal sengal dan rasa nak demam. Tapi sehari je. Lepas tu okay takde masalah. Alhamdulillah.

Baru amik 2nd dose vaksin smlm... 7w pregnant.. alahan pregnant makin menjadi... side effect vaksin cuma lenguh tangan je. Alhamdulillah moga baik baik je🤲🏻

3y trước

Boleh . xde masalah.. boleh follow doc muhammad izzat kat FB n IG.. banyak info mngenai vaksin ibu mengandung