'virgin coconut oil'

Nak tanya ibu2 semua..ada x yg amalkan VCO spanjang hamil? Betul ke vco bleh bantu kita senang bsalin dan kurang koyakan?

11 Các câu trả lời

Akk x berapa pasti jgk..tp akk dpt tau pasal baiknya minyak di dr cusmter..dia dtg cr minyak tu di kedai akk..sambil cita minyak ni elok kak..ank pertama n ke 2 dia minum masa saat2 dh sakit nk bersalin..di hospital..bila sakit tu terus minum..kejap jer jln dia bukak.. Proses besalin pun senang..maaflh klu ada yg x percaya kata2 akk ni..akk cita dr apa yg org tu cita pengalaman dia ketika minum..x thu lah dia senang bersalin tu kot sesuai dgn dia or dh tu sememang nya mudah bersalin..lain org lain jadinya..

Sy mengamalkan VCO dlm harian & ketika mengandung. Terpulang pda badan sndri, nk mkn ke x. Mcm sy, mudah bersalin, contraction 2jam bukaan dh 8cm. 2x push all out bby dh kluar. Tiada luka koyakkan dan torehan. Kulit bayi bersih msa kluar² perut. Kulit kepala xde kerak. Celahan pelipat xde melecet. Itu sy. Tp org lain sy xpasti😁

Mitos. Melainkan kalau sis amalkan urutan perineum. Itu mmg berhasik utk ellakkan koyak. Dgn syarat juga masa meneran jgn agkat bunt*t.

Masa pregnant dkt nak bersalin ada consume, tp sama je.. Siap kena koyak lg.. 😑 Mungkin tiap org lain kot, ada yg ok

Mitos tu sis, dalam rancangan tanyalah doktor, Dr emelda pernah bagitau yg itu semua overclaim.

Nie smua mitos back kata Dr Imelda. Senang ke susah bersalin bkn bergantung pada VCO nie.

Sy xpnah brminat nk try..huhuhu..lgpn mhal jgk hrga dye kn

Mitos..melancarkan pembuangan je rasanya

Untuk urutan perineum je bagus.

4y trước

Bahagian bawah. Tempat kluar baby tu. boleh google caranya. Dia bagi tempat kluar tomu longgar atau lebih stretchable kot.

Mitos je tuh sis