Virgin Coconut Oil (VCO)

Hi mummy.. Nk tanya.. Ada tak yang consume VCO? Oil or capsule? Start berapa bulan baru consume?

12 Các câu trả lời

VCO seeloknya ambil awal 8 bulan ke atas..awal 7 bulan takut baby Kuar awal..MMG ada kes doktor tegur mommy tu consume awal dari 7 bulan..so baby kuar prem..don't take to early..VCO Ni mcm pelincir..memudahkan proses bersalin..that my opinion..keje butik baby byk dgr pengalaman & cerita dari mommy & specialist ☺️

Xprnh try yg makan tp sy guna utk urutan perineum..masa ank kedua mnta husb tlg dr mggu 33 smpai bsalin mggu 39 alhamdulillah xde koyakan n jahitan. Baby 3.4kg. Bakal anak ketiga ni pun plan nak macam tu juga insyaAllah due hjg oct nnt.

7 bulan ke atas. Ada yang ambil jenis capsule sebab kalau oil tak berapa lalu kat tekak. Saya minum yang oil, sebab takut allergy dengan capsule.

5y trước

Betul tu.. Gelatin ada campuran gula.. Tu yg tak digalakkan.. ☺️

Baru nak consume..beli kat farmasi tak ingat brand apa..dah 37 weeks n ada tanda nak melahirkan..lambat consume

Sy dah start consume masa 16weeks vco jenama d'aura, bantuk oil capsule, senang nak telan berbanding cecair tu

Sy baru je beli.. baru nak consume yg D’ Aura Gold punya..

5y trước

Yeke.. Alhamdulillah.. nnti sy cuba sy bg feedback..

D’aura yg oil punya.. sy start 35w.. awal lg bagus mcm 7 bulan tu

5y trước

Ooo.. Saya baru 20 weeks.. Jadi kena hold dulu ye..

Baru nk consume.. Baru beli brand d aura tu..

1y trước

sis boleh bagi link shopee tu tak .. risau tkut ada yang fake .. murah harga tu ..

Blh tau x utk ape ye ubt tu?

ubat tu untuk ape ?