Breastfeeding

Nak tanya ibu2.. Kalau demam, mmg susu badan akan drop ke.. Selalu pam dapat 5oz.. Td ptg dgn smlm dptlh 3oz.. Ni tadi, 2oz pn xsampai.. sedih rasa.. Breast pn mcm kosong je xpadat.. Selalu klu lmbt pam atau df baby, mesti dh keras bengkak, cekang susu mengalir.. Ni xrasa apa2.. 2hr dh demam, hrni mmg lg worst dr smlm.. Dan hrni juga susu makin drop.. Patutlh baby mcm xpuas menyusu, mujurlh stok dekat chiler byk..

Breastfeeding
6 Các câu trả lời

Yup. Bila kita x sihat, memang boleh terkesan pengeluaran susu. Ibu rehat secukupnya. Pastikan makan makanan sihat & minum air secukupnya juga. Buat power pumping kalau masih risau stok susu x cukup.

5y trước

Ye awak.. Saya plk tekak ulser byk.. Mmg xlalu mkn minum.. Susu pn cair je.. Sedihlh rasa.. Mmg tgh power pumping je skrg.. Sbb nk df baby mcm xyakin.. Kesian kt baby..

Pengalaman sy klu sakit, time period,stress ka Susu bdn mmg Akan drop.. mostly half Dari yg normal (masa sihat).. better kumpul bnyk2 time masa sihat spya boleh cover masa2 down..

Mgkin sbb penat stress sbb tak sihat.. cuba bf mcm biasa.. bagus susu bdn wktu kte dmm ni.

try marmet sis , n powerpum . kdg demam mmg susu akan drop to jgn putus asa ya 💪🏻

Minum air barli hangat..in sha Allah, akan slowly recover..

Kdg kita period pon susu drop....