Susu badan drop

Saya baru lepas demam 5 hari, now susu drop sangat2😢 sekali pam cuma dapat 2oz je total. Walhal sehari sebelum demam haritu saya punya susu banyak. Bila pam total dekat 10z. Saya cuma ambil paracetamol. Sedih sangat dan saya jadi sangat stress sebab stock susu frozen pun nak habis. Susu boleh banyak balik ke? Saya tengah usaha buat power pumping😢

6 Các câu trả lời

boleh, yang pertama jangan stress. stress pun boleh buat susu drop. pump susu dapat sikit, takpe, cuba lagi. pump setiap 2jam, minum air masak secukupnya. cuba buat power pumping waktu 1am-6am. memula mmg sikit. kene consistent seminggu baru dapat hasil. semoga dipermudahkan segalanyaa 🥰

1y trước

sama sama, insyaa Allah sis bolehhh 🥰

boleh. pump mcm biasa. setiap 2-3j. including mlm. power pumping buat antara jam (12am-5am). boleh pilih masa mana awak nak buat PP. time ni hormon prolaktin sgt tinggi. pastikan air masak awak minum secukup nya.

1y trước

Baik sis, terima kasih❤️ insyaallah. Sekarang hari ke 2 saya consistent buat pp. Semoga ada rezeki susu saya banyak balik🥹🥲

Jgn stresss ya sis fhm sgt tu kita mmg mudah risau.. klu susu drop kan.. sis bole amalkan makan lobak putih.. buat sup sayur in shaa Allah.. moga dpermudahkn kan urusan kita smua.. Aamiin

1y trước

Betul sis.. Saya sangat stress bila bagi direct tapi baby asyik nangis tak cukup susu. Bila saya pam, memang sikit sangat susu😢 saya kena beli fm untuk topup for now, dan ini first time baby nak cuba fm. Takut juga saya kalau baby tak sesuai🥲

normal sis lagi2 bila tgh tak sihat.. nanti boleh naikkan semula susu lepas dh sihat ya..yang penting jgn stress2..

1y trước

Baik sis, terima kasih❤️ saya cuba. Semoga ada rezeki susu saya banyak semula🥹

Boleh sis ikut demand anak juga. Kalau boleh selang pump dengan direct bf.

1y trước

Cuba minum air banyak, makan kurma ke. Moga dilimpah rezeki ya mommy.

boleh. minum air kosong byk. makan kerap. pump 2jam sekali.

1y trước

Baik sis, terima kasih🥹❤️