tak rasa mual langsung

Hi all ....nak tanya i preggy 8 minggu tapi tak rasa loya langsung...kenapa ni

45 Các câu trả lời

Tk smua ada alhan ne tme pregnant sis.. Cm sy ank prtma dn kdua langsung xde alhan apa2 ok jerr mcm biasa... Tp ank ketiga ne sktar 10mnggu asyik loya muntah xlalu nk mkan 😅 bnyk alhan xble hidu itu ini..trasa mcm first tme pregnant pn ada😅..tp bg sy lagi bgus xde alhan sbp klau mual mntah2 bdn lmah sggt apa lgi klau smua mknn xble msuk.. Tkt jgk kt bby kn..

5y trước

Sama lah. Best kan pertama kedua sy pun takda alahan lansung. Happy go lucky je. Sampai adik pun perasan. Kata dia masa anak2 kau yg lain takda pun mcmni. Yg ni pulak dia "ngada2" lebih. Hehhe. Syok tau takda alahan. Sy smpai ke malam asyik rasa loya je. Nak makan tp lepas makan je mesti loya. Sampai jadi malas nk makan.

Sis bersyukurlah kerana sis X loya n sis X mabuk.. X perlu risau n X perlu rasa pelik Allah dh atur Cantik utk sis.. Sy sedang pregnant ank no 3 sy X pernah rasa Loyar n X pernah Mabuk ketika pregnant.. Syukur sbb kerja harian saya di tempat kerja n dirumah berjalan lancar.. Dan sy jgk bukan jenis kuat tidur.. 😊

Bagus la tak ada loya. Boleh makan macam macam & baby boleh membesar sihat. Jangan dimintak, nanti jadi macam saya, nak makan apa pun tak boleh sampai turun 8kg lepas tu berat susah nak naik. Lepas tu nurse bising cakap kalau tak makan nanti baby tak boleh nak besar. Alah teruk, nak makan macam mana

Huhu... Xyah risau la. Jenuh kalau dpt alahan semua tu. Nk buat apa pun xleh... Nk tido xbest, bangun pun xbest. Nak mkn lg la... Kira untung la tu xde mabuk2 loya. Jeles taw tgk org lain dpt mkn sedap2... Org yg mabuk alahan ni mmg menahan jela perot. Kdg2 tgk mknan pun blh muntah...

Brrsyukur sis.. Sy anak pertana tade loya smpai bersalin.. Anak kedua dari 6w dah mmlembik sampai 16w...skang 18w ok cikit dari seblum..baru ada selera makan...

Saya pun sama sis. Ada orang mmg rezeki dia tak merasa.. Bertuah. Atau mungkin loya dtg lambat dari trimester pertama. Ada yang trimester ketiga baru dtg loya. (Melalui pembacaan saya) 😊

Anda adalah org yg beruntung sbb tiada mslh morning sickness.jd enjoy la makan ape yg teringin puas².tp jgn happy dulu tau.sbb ad 3 trimester.manatau lps ney ada morning sickness

Ingat kes kawan saya dulu..dia heran dia pregnant tapi xda muntah2 mual...lepas buat buku pink tiba2 rasa tu dtg...dan ta..of coz dia akan kata sakit ... bukan sedap rasanya k ..

Saya preggy pon xd alahan muntah2.. just xleh bau perfume suami je.. siap sorok lagi perfume tu... Anggap je la tu rezeki allah bagi untuk mudahkan urusan kita. 😍

Haha..pengalaman sy laa kn mse hamil ank ke 2. Mula2 oke sgt minggu ke 2 hingga 1 bulan. Lps tu msuk bulan ke 2 dan seterusny emg mual habis. 🥴🥴😆