kenapa tak rasa alahan langsung ya ?

ni first time saya pregnant . saya dah 4weeks tapi takrasa alahan langsung . sebelum ni rasa je . normal ke ?

28 Các câu trả lời

normal je sis. saya skrg dh trimester ke 3, Alhamdulillah xde alahan muntah. syukur sgt bila ibu saya ckp setengah org sampai lembik muntah sbb alahan 😥 saya xde alahan sampaikan xsedar pun diri ni pregnant, dh separuh dari 1 trimester baru perasan sebab period delay. cuma saya perasan sepanjang mengandung deria bau saya jadi kuat, saya tak boleh bau gorengan ikan ayam jadi loya. ayam pun saya xlalu makan masa dpt tahu pregnant, dh nk dkt bersalin baru boleh terima sikit sikit

jgn d minta alahan, seksanya muntah keluar dari hidung n mulut . okay lah tu takde alahan . saya dulu time 4week xde alahan juga tapi kuat makan lepastu mengantuk n balik2 g kencing . now 6week start mual xboleh makan nasi dah . now makan roti n buah je boleh . nampak nasi+lauk mesti mual terus muntah . susu pun x boleh minum, siang malam pagi petang makan roti n buah je. sy pun first time pregnant jugak memang x sanggup hadap alahan x boleh nk g jalan2.

normal sis. 1st baby : dari awal preggy sampai 9m langsung takde alahan. 2st baby : dari awal preggy sampai skrg 13w pon masih takde alahan. saya hanya tau preggy bila puasa penuh utk 1st baby. Itu pon first syawal ‘21 baru check. second baby ni tau pon masa 1st March, so far boleh puasa full lagi sampai harini ☺️ apa apa pon, lain org lain alahan. rezeki morning sickness tu mmg saya tak merasa sepanjang preggy.

1y trước

betul2, alhamdulillah sgt2 rezeki takde alahan. boleh buat semua benda, bertenaga lagi. cumanya kuat tido pulak tu 😂 saya 6m baru nmpk perut buncit & org baru perasan saya preggy. 9m pon perut kecik je, baju preggy pon mmg tak beli, just pakai skirt & blouse dari zmn bujang.

Alhamdulillah sis xdak alahan... Sya pon sama awal2 xdak alahan, cuma masuk 12 week mcm tu sya cuma xboleh bau ikan yg di goreng atau rebus, mkn pon xboleh... Tapi xlama 18 week mcm tu dh ok balik... Muntah alhamdulillah xsmpai 10 kali sepanjang pregnant... Skrang dh nak masuk 32 week alhamdulillah masih larat lagi buat kerja... cuma kadang tu mengah lah sikit... Mengantuk tu yg xboleh di kawal, siang mesti nak tido je...

normal. ada je mommy masa awal tahu pregnant xde alahan lagi kemudian dah nk masok 8w ke ats alahan muncul. ada mommy 2nd tremister baru muncul alahan. ada mommy masa tahu pregnant terus alahan muncul mcm saya 1st&2nd pregnancy dr awal sampai bersalin xde alahan pape. alhamdulillah. kalau boleh mmg xnk sbb sy berkerja. dn management sy xokay. kalau kerap cuti boleh kena buang

sy tkde alahan first prgnnt dulu. tau tau dah gugur. haha. normal je , alahan bukan wahib bagi smua org. sy dah trim 2 skrg pun tkde morning sickness. keje pun tk terganggu. cuma breast sakit mcmtu je lah. kene kencing kotor. nak kata alahan tu alhamdulillah setakat 4-5 bulan prgnnt ni belum pernah alami. baby sihat je dalam perut, tu yg pentingq

1y trước

normal je sis. sy alhamdulillah start dari tahu pregnant sampai la bersalin, 9 bulan pregnant takde alahan langsung. sikit pun takde, cuma penat biasa je. hehe skrg dah slamat bersalin dah. pantang hari ke 38 harini

Takde laa, normal jaa.. Lagi suke kalau mase pregnant takde alahan.. Sye pun mase awal pregnancy 4weeks jugak macam awk takde alahan langsung.. Happy laa kejap 😂. Tapi bile daa masuk week9 loya muntah, bau wangi jdi busuk.. Itu tak tahan ini tak tahan.. 😂 Jdi sis enjoy your journey okay.. Takde alahan tu is a gift. ❤️

kalau masih baru lg biasa belum rasa morning sickness. kalau sy kena alahan 6w keatas. paling lama kena alahan sampai 16w. paling awal 2 minggu saja. tp tak dinafikan ramai je ibu² yg tdk ada alahan sepanjang mengandung dan selamat bersalin. untung la siapa yg tak rasa alahan tu sbb morning sickness sgt² tak selesa.

1y trước

sama la sy start alahan 6w. itu yang rasa suspect n buat test naik double line. untung la yg takde alahan. ikut statistik cuma 10% je dari ibu mengandung tiada alahan

anak first takde alahan, dah 14minggu baru tau pregnant, tu pun sebab sakit pinggang yg teruk bila angkat barang, suami yg suruh pergi check, sampai lah bersalin takde alahan anak ke 2, first trim je muntah² waktu malam, makan semua okay, harini dah 44hari berpantang 😊

oklah xda alahan. saya anak 1st anak 2nd dua2 xda alahan. dan dua2 boy. ada pro contra ada alahan atau xda ni. kalau ada alahan nak makan xlalu, kalau xda alahan, selera makan pulak lain macam enjoy je pregnancy samada ada alahan atau xda.