keputihan?

Nak tanya ada yg dkt sini pernah mengalami keputihan warna coklat time mengandung? Sy 14weeks. Baru perasan ptg tadi..lepas tu sy tukar pantyliner yg baru tak ada dah keluar coklat2..risau sama ada keputihan atau darah

2 Các câu trả lời

Kalau mengikut kata Dr. Imelda Balchin. Spotting atau keputihan semasa mengandung adalah NORMAL. Keputihan tu adlah disebabkan perubahan hormon dan keputihn tu tujuannya memekatkan lendir pada serviks supaya tiada bendasing yang memasuki rahim. Tapi kene ketahui dan bezakan sekiranya keputihan tu berbau, gatal gatal hendak lah berjumpa doktor dan beritahu masalah anda, kemungkinan jangkitan candida. Follow page doktor Imelda Balchin di facebook. InsyaAllah banyak kemusykilan perihal kehamilan terjawab.

Check dgn doc takut ada gbs+