Morning Sickness

Hi, nak tanya ada tak mommies yang tengah pregnant 13weeks masih mengalami morning sickness yang teruk? Selalunya sampai berapa minggu ye? Saya dah 13weeks4days tapi masih muntah muntah dan pening kepala. Makan pun tak berselera lagi. Thanks

12 Các câu trả lời

Saya 13w dah makin ok tapi masih muntah sikit2 lagi. Anak first 2nd trimester baru hilang, anak second ni lebih cepat hilang alhamdulillah. Boleh makan dari sebelumnya dah 2 kali masuk hospital sbb kurang air dalam badan. Harap sis cepat hilang alahan 💕

4t trước

Saya pun haritu masuk 10weeks dah okay, tiba tiba masuk 11weeks terus makin teruk sampai takboleh makan minum langsung. Ni dah 13weeks boleh makan nasi tapi muntah teruk.

1st & 2nd pregnancy takde alahan, memang boleh bau je ape-ape. boleh masak. 3rd pregnancy ni boleh masak tapi tak boleh makan, mual 24jam, tak boleh bau ayam mentah, harapnya hilang la alahan ni lepas habis 1st trimester

4t trước

Saya langsung tak boleh bau orang masak walaupun maggi atau goreng goreng. Loya betul sampai termuntah muntah. Kadang pergi rumah orang kalau orang tengah masak rasa bersalahnya.

same like me.. 13w+ still nausea and vomit.. sampai da lentok kt kerusi.. ble tgok org lain makan mcm sedap ..kna sendiri loya.. ble tgok nasi putih trus rasa loya dan muntah .. sampai larat makan buah2 je.

4t trước

bile bagun pagi je da rse loya2.. tgh sdap buat keje je da nk muntah. kalau muntah stkat tu je tkpe. ni mnyambung smpai ke malm..kdg2 tgh sdap tdo tu laa nak muntah. sampai kepala rasa pusing2 mcm x jejak kaki ke bumi..

Bergantung sis. SIL saya morning sickness sampai bersalin, cousin pula 1st trim sampai 2nd trimester. Saya Alhamdulillah takde morning sickness. Be strong 💪

4t trước

Takutnya kalau morning sickness sampai bersalin 😖 mudah mudahan 2nd trimester ni okay lah sebab saya masih bekerja and tak laratnya kalau nak layan alahan ni sampai 9bulan.

SY MKN minum ok.masak still boleh lg cuma bau asap,bau bdn dan pewangi tak suka.kdg ada masa badan week sangat SBB perut mengeras.13 week juga skrg..

sy dah weeks 15 tpi masih lgi alahan. makan berselera je. tpi stiap kali makan je muntah. sampaikan letih rasa badan ni

4t trước

Teruk tak alahan nya? Semoga dipermudahkan dan kurang alahan nya 😣

saya 17 week pun still ade alahan teruk..x mkn pun loya n muntah, mkn pn loya n muntah + pening

sama saya dh 14weeks lebih still lg xdk selera loya mual semua ada mkn pon blh mkn sikitt je

4t trước

Semoga alahan kita cepat hilang and tak sabar nak berselera macam dulu

saya smpai 14weeks. makin lama makin okay. semoga dipermudahkan urusan awak ❤️

4t trước

Inshaallah, amiiin 🥺

sama jugak masih muntah pagi malam Tak bertenaga langsung Sebab tak mampu makan

4t trước

Betul. Perut lapar sangat sampai muntah muntah tapi tak selera nak makan. Tak ada tenaga