acid folic

Nak tanya acid folic nim elok makan time pregnant yg ke berapa bulan?mak mertua sy cakap bila msuk 3bulan pregnant baru boleh makan..?

51 Các câu trả lời

Seeloknya 3 bulan before preggy and 1st trimester jangan skip folic acid sbb masa tu baby dalam perut tengah membesar perlukan that vitamin..utk tumbesaran..

Elok amalkan sebelum pregnant lg sis. Kalau ada plan nak pregnant, blh amalkan. Kalau dah pregnant, terus ambik bila dpt tahu. Utk pkembangan bayi

Acid folic boleh makan semasa merancang utk hamil lagi puan. Dah hamil....teruskan ambil asid folic tu...sbb baik utk perkembangan bayi puan.

Belum kahwin pun elok makan folik asid. Lagi awal lagi bagus sebelum pregnant. Asid folik ni penting untuk sebelum jadinya baby.

Asid folik dah blh mkn before pregnant.. awal2 pregnant baik mkn sis.. sbb dy membantu pembentukan janin.. jgn xmkn plak sis...

Acid folic kena start awal lagi, saya makan sebelum pregnant lagi sebab plan nak pregnant. Lagi awal makan lagi bagus folic acid ni.

2y trước

nk tnye makan acid folic kne tnye doc dulu ke macam mana ?

3bulan before pregnant patot dah makan. Then selalu after 3bulan pregnant dh stop folic acid, makan obimin pulak utk baby.

5y trước

Selalunya nurse bg obimin utk ibu yg xde mslh, kalo hb rendah dia bg vitamin byk2 tu. 😅

3bulan sblm rancang nk pregnant dh kne makan. Bukan dh mengandung 3bulan bru mkn. Xguna kalau dh 3bulan bru nk mkn.

Saya sebelum pregnant pun dah makan acid folid tuu sis. Acid folic sangat bagus utk kita dan perkembangan baby

Saya consume folid acid lepas kahwin sampai keguguran pun still consume lagi and now masih consume.