folic acid

Time bila nak mkn folic acid yaa..selepas makan atau sebelum..?? Time pregnant atau haid blh mknkh tu..

2 Các câu trả lời

Folic acid ni jenis vitamin B. makan masa period xda masalah. boleh start consume 3bulan sebelum conceive sampai 1st trimester pregnant (nak sambung sampai 3rd trimester pun boleh). apa2 jenis vitamin B sebaiknya ambil waktu siang. before/after food takda masalah. Folic acid takda kaitan dgn cepat/lambat lekat, boleh search fungsi folic acid.

Time pregnant & seblm pregnant pn blh makan. Klu sy makan ubat ni 2jam sblm bfast

5y trước

Sis mkn ni lekatkh trus😁