Due awal Syawal

Nak balik kampung ke tak? Due 16.4.24 nanti. Biasanya abang kakak awal +-1minggu. Kalau ikut tarikh mesti hari raya, atau sebelom raya. Rindu nak jumpa keluarga, sedara mara di kampung. Tapi kan musim raya di kelantan biasanya jalan jem. Nak balik Kelantan dah rempuh jem, nak datang KL rempuh jem lagi. Dah banyak tahun tak raya puasa di kelantan. Rindunya....

19 Các câu trả lời

saya! due 5.4.2024. ikut previous anak mmg beranak awal seminggu. tahun depan dh la turn raya kampung saya 😂 . sy tgh pikir mcm mana lah nak balik kg time pantang. perjalanan 6 jam. dengan jem lagi. mesti kene bhenti2 sbb org pntang mana boleh duduk statik je takut jadi darah beku. kang nak balik lagi ngadap benda yang sama. sampai mak saya suruh beranak dekt kampung 😂😂. x boleh pulak anak kene sekolah. buntu dibuatnya.. suami saya seronok la sbb kalau x dpt balik kg sy dpt lah kot balik kg dia sbb perjalanan dekat je sejam setgh je dari rumah. alaaaa

6mo trước

sy due 3/4/24 ...ank pertama xtaw lg cmne tu..

kalau dah ada pengalaman sebelum ni. rasa boleh jangka kot bila baby akan keluar. sy due 30/4 . tpi previous pregnancy keluar 2 minggu n 3 minggu awal. so memang xbalik raya lah.. sy dduk sarawak, family dkt smenanjung. kalau nak balik pun. better sebulan sebelum due.

dekat2 due kita. due sy 14.4. kalau no 1 dgn nom 3 keluar awal seminggu dua. yg nom 2 overdue seminggu.sy berharap sgt la nom 4 ni tak keluar awal. sbb sy berpantang rumah sendiri je. kalau bersalin time hujung puasa tu pening pula rasa. kesian suami and anak2 🤣🤣

Saya due 19/4/24 anak first.. sama ngn sya confius jgk xtau nk branak kt mana. Nk balik awal ke x. Tp family2 ckp kita x boleh decide lg apa2 pon nty kena consult dgn doktor dlu jugak. Betul ke?? Saya stay slngor kg halaman penang

Saya kampung di kelantan juga sis. Saya due 17/4. Saya decide untuk bersalin di selangor huhu sebab risau baby keluar awal / kalau kita penat pon boleh jadi asbab baby keluar lebih awal lagi nak tempoh jem tu berpuluh jam hm

saya 2018 dulu beranak 2minggu sblm raya. pantang rumah kkak dulu. lepas tu balik kampung pagi2 raya, jalan clear. selangor ke perak. tahun depan pun due dekat2 syawal 7/4. tak tahu lg mcm mna sbb anak sulung dh sekolah.

Kita due 10.4 first day raya hm harap kalau dia nak keluaq , keluaq awai sikit la bagi boleh raya skli 🤣 kalau tak keluaq lambat la lepas raya nak raya ni hahahaha first time baby , takmau admin hari raya 😭

sy due 10hb4...lg smggu nk brsalin kna blik kg dh...nsib kg xjauh sgt dlm 3 jam je...hrp² xbrsalin awal ..risau plk tkut brsalin ats highway😅😅smoga Allah prmudahkn urusan kita smua😊😊

sma laa due kitaa 16/4 ..anak ke5 .. tapi sy biasa awl 5 hri atau smnggu mcm tu .. xbalik kg rsenyaa .. jauh jb -kedah .. sy nak ank lahir semua kt HSA JB .. harap bby kluar lpas raya ketiga or keempat ..

Sy due 20/4 . Kalau ikut turn blik kampung sy tahun ni tp xnak ambil risiko so stay dkt rumah jela. Raya rumah mertua . Kalau ikut anak 1st kluar bbrpa hari sblm due date