33 week ke atas

Boleh tak ikut suami kerja balik ke Perak? Kampung kat kelantan. Perjalanan 5jam lebih. Plan beranak di Kelantan. Ke patut stay je dkt kampung, tunggu masa bersalin? Ke bahaya duk dalam kereta lama2 sbb dah sarat? Ingat dalam 37w baru nk balik kampung smula kalau ikut suami naik Perak. Boleh tak kalau ikut suami masa 33w dlm kereta 5jam, masa 37w lebih, balik kelantan semula utk ready nk beranak.

15 Các câu trả lời

Kalau bg sy okay saja nk sahaja ikut suami pergi keje kt Perak tu kalau semua kelengkapan basic ada. Sy lg suka dpt jalan2 ubah angin sebelum bersalin. Hehehe. Hati mummy happy baby pun happy. Awak duduk kg sorg2 nnt duk fikir2 suami itu ini, lg stress, baby pun boleh stress, lebih baik ikut suami kan. Brg baby awak dah cukup x? Kalau nk pergi tu bawa skali brg2 baby & beg hospital dan buku pink awak. Just prepare sahaja lah. Perjalanan 5 jam tu okay sahaja. Skjap2 berhenti la R&R boleh stretching badan.

kalau sis bukan high risk pregnancy, okay je. cuma make sure berhenti kejap2 untuk stretch kaki, pinggang. pakai compression stockings supaya darah tak berkumpul di kaki. make sure sentiasa bawa buku pink & beg hospital sesiap, in case tetiba baby nak keluar awal. kalau sis check up di KK, inform sis nak sambung check up dia sana.

Boleh jee cuma awak prepare je bag and barang keperluan hospital siap siap just in case. Saya waktu saya 35 minggu dari kl ke terengganu amik masa 5 jam juga lepastu baru balik semalam harini dah 36 minggu Alhamdulillah semuanya okayyy saja 💕 cuma normallah akan kerap berhenti untuk ke tandas hehehe

sy pon 12/11 ni nak balik kg, joho ke kedah, hujung2 pulak huhu risau tp kena balik jgk masatu dah 34w, sy plan nak bentang toto kat blkang, nak baring😂sbb msti sakit blkg kalau duduk lama2, bawak bantal smua siap haha, blkg jadikan katil, jauh oi prjalanan, hrp2 xde apelah

Sy baru balik minggu lepas dari kl - kelantan.. 37w semua ok alhmadulillah.. sy xde risiko so nurse pun kata ok asalkan laluan yg sy lalu ada [email protected] lampik bantal blkg pinggang.. dan klu lenguh berenti 10minit utk betulkan urat..

8mo trước

Sy dari Johor ke Pahang..Ambil masa 8 jam perjalanan . Alhamdulillah selamat sampai..kena lapik bantal blkg pinggang

Saya time mngndung bejalan ja , jauh2 semua tempat p , xpkiaq pon nk bersalin ke ap , tapi 7m tu saya prepare semua baju baby/ibu siap letak dlam keta .alhamdulillah hasil kuat bejalan sekejap ja masuk hosptal dah besalin 🤣mudah

Blh kot tp kena berhenti2 la sis rengangkan badan jgan straight je perjalanan. Saya 33w ritu pun naik flight dari kl ke sabah sbab akan branak and pantang kat kampung mak. Hehe. Skrng tunggu masa nak bersalin je ni

ikut keselesaan sis.. mcm sye tyme 5 bln da x selesa duduk lme2 dlm kereta.. n sye pun bsalin 37 weeks+.. klu awak bley blek klantan awal sikit, lg ok.. Tp apepun tpulang pada awak..

Kalau saya laa 36 mnggu da kt kg daa .. sbb kita tk thu bersalin bila .. so 36 tu untuk saya standby tp akhirnyaa saya bersalin 37 mnggu anak pertama setelah gugur 2 kli

Boleh, tapi makesure you selesa sepanjang perjalanan, dan ada berhenti berehat. Dah masuk 3rd trimester, bag hospital bawa je kemana mana incase emergency.