Cuti bersalin

Hi.. sy due 21/4/2023 sehari sebelum raya tp sy tak tahu nak apply maternity leave bermula tarikh bila. Sy dpt maternity leave 98 hari. Kalau apply 2 minggu awal sebelum due okay ke? Sbb nak bersalin and pantang kat kampung. Kalau boleh tak nak balik kampung masa jalan jem.. #firstmom #ivfpregnancy

1 Trả lời

ikutkan misi yg checkup saya, nak bersalin kat kg kalau travel jauh better masa 36w utk first pregnancy. sbb tak boleh jangka bila nak bersalin. apa2 pun boleh discuss dgn misi / doc yg checkup puan. minta suggestion dorang. lepastu discuss dgn HR bila boleh start cuti. kadang ada company yg start maternity leave pd hari bersalin. lain company lain tnc.