sebab apa ya

Muntah lepas beberapa minit makan ubat ''ZINCOFER'' knapa ya?? Sya minum air pon xla bnyak sagt cuma untk bagi telan ja. Salah d mana ya. Sebelum ni ok ja

15 Các câu trả lời

pernah kena...bila baca arahan,rupanya salah time mkn.masa tu mkn ikut nasihat farmasi..mkn awal pagi katanya..bila mkn xsampai beberp minit trus muntah sbb awal pagi perut kosong.sbb syg nak buang,i baca balik arahan kat plastic ubt....try mkn seblum tdo mlm dan menjadi..xda dah muntah2...u try mkn time mlm sblum tdo..mkn ubt tu jgn masa perut kosong...tp if tak jalan jgak..may xsesuai dgn u...

saya mmg x muntah2 preg yg skrg ni. tp mual dgn angin je . bila makan ubat tu . alhamdulillah ok . tp ikut cakap doc ..makan 2 jam sebelum dan 2 jam selepas. saya ni kerja smpai malam . kul 11 tu la baru nk makan malam . nk buat cara kebanyakan makan ubat sblum tidur mmg x lah . lps makan terus tidur . 😂 saya try cara yg saya boleh. sbb saya x de alahan muntah2

Mmg mostly yg mkn zincofer mmg mual n muntah blk. Mmg kena try mkn sblm tdo kalo nak elak muntah. Doc saya ckp jarang dia jumpa org yg senang mkn zincofer ni. Ada, tp x rmai 😂

Sis makan pagi 2 jam sebelum breakfast. Kalau still jugak muntah. Sis makan 2 jam selepas dinner. Makan malam tiap hari. Semoga sis sihat2 je ❤️

Try minum dengan air jus sunquick, hb pun cepat naik 😊 lepas makan ubat trus tido. Saya pun ambil zincofer juga & saya amal cara ni

Try mkn ubt tu dgn air oren,ok,x terasa nk muntah sgt..mkn wktu nk tido,make sure sblm mkn ubt tu jarak 2 jam lps mkn..lps tu terus tido

Sy sebelum nie mkn pagi, pastu lama2 rasa pening. So sy tukar mkn mlm sebelum tido alhamdulillah tak rasa pening dah

Saya pun sama mmg tak sesuai makan sampai sekarang saya akan ambil acid folic, vit c dan b complex.

Kalau x sesuai, minta doktor tukar ubat. Cm sy xsesuai juga zincofer. Doktor tukar iberet

Zincofer sy makan sebelum tidur minum dengan air oren, sis try lah insyallah tak muntah