Susu Badan Kurang

Hi mummy2 tau tak macam mana nak banyakkan susu badan ..?

10 Các câu trả lời

kena kerap bagi baby menyusu untuk rangsang susu ikut kehendak baby. kalau sis nak buat stock susu, kena buat "power pumping". boleh google caranya. insyaAllah, cukup untuk baby. susu badan ni bergantung pada kehendak baby. jangan over supply. nanti breast cepat bengkak. lepas tu nanti susu buang macam tu je ..

Ni ikhtiar k.. 1. try ubat herbs cina utk bykkan susu beli kt singse rebus minum 2. Minum susu n air byk2 3. Bykkan sayur/buah Oren epal 4. Urut payudara 5. Selalu Pam o direct BF 6. Don't stress

minum sup panas2 semangkuk setiap kali mkn .. insyaAllah .. tu petua dari arwah nenek sy , sbb nenek bidan kg .. sekarang kkak2 sy amal alhamdulillah mencurah2 air susu sis

4y trước

ok je sis , lg elok sup ikan or ayam ☺️ semoga d permudahkn sis

saya makan mcm biasa.. cuma seminggu sekli sy makan lobak putih.. dan hari2 sy minum susu lowfat dutchlady.. air masak kena lebih..

Kalau sy makan nasi byk2 jgn nak diet2.. Makan lobak putih n bagi direct bf.. Wlpon susu sikit bgi je direct bf..

salah satu nak susu banyak makan sayur bayam banyak..kakak sy pun cakap benda yg sama... murah pun murah

bykkn minum air masak sis. jaga pemakanan & kalau sis rajin, boleh google makann yg boleh jd milk booster.

Minum air suam bnyk2 Minum air rebus red dates(kedai senseng) Kerapkan pump/BF

Urut, makan cukup, minum red dates, jangan stress, kerap bf