Nak banyakkan susu badan

Macam mana nak banyakkan susu badan? Ibu2 saya nak minta cadangan minuman utk banyakkan susu

Nak banyakkan susu badan
19 Các câu trả lời

cuba amalkan.. sup lobak putih + halba, byk minum air kosong, mkn roti jagung, mkn oat/gandum, minum horlicks, yogurt, mkn sayuran hijau + protein, kurma, kismis, kekacang ( badam, almond, pistachio, dan lain2 ), kerapkan mnyusu, mtk suami buat urutan myusu ( google / youtube teknik mngurut ) mkn yg berkhasiat, lagi2 snek yg berkhasiat sbb bile mnyusu perut cpat lapar niat mtk Allah cukupkan & pekatkan susu utk ank supaya anak kyg + bertambah kuat imun badan & boleh mnyusukan ank sampai sekian umur yg momy dah niatkan.. google doa & zikir utk bykkan susu bdn.. in shaa Allah.. amal, usaha dgn yakin.. elakkan teh/kopi kerapkan cium & peluk anak MOMY KENE HAPPY SELALU BARU HORMON HAPPY KLUAR BYK SUSU PON HAPPY NK KLUAR 🤗 usaha yg mudah & murah, in shaa Allah x perlu suplemen tambahan in shaa Allah x membebankan, kne rajin buat.. dah usaha lpas tu biarkan Allah urus yg lain.. jgn risau ye yakin & berserah.. Allah bg yg terbaik.. just follow the flow.. Bismillahhitawakkaltualallah

4mo trước

kopi tu memang elak. saya tak tahu orang lain, tapi kat saya.. saya buh kopi dalam air coklat, konon nak rase macam neslo la 😂 sekali biler minum, saya dapat rasa breast saya lembik je, walaupun anak saya tak menyusu gap panjang, masih lembik, takde rasa padat.. picit pun kosong 😂 insaf dah la lepas tu ..memang tak minum kopi dah

sy mkn je apa sy nak mkn.nescafe pun minum.sy fullybf.anak nagis ke x sumbat je nenen. Alhamdulillah bgn pg basah je baju sebab susu mmg byk.1 je sy pegang bila nak fullybf ni. mental kena selalu positive and selalu berdoa tu je tips sy amal kan. Alhamdulillah anak yg 2nd ni pun fullybf jgk.yg sulung dulu sampai 2 thn lebih sampai la sy pregnant no 2 sy ckp dgn yg sulung dah tak bole nenen.nanti baby dlm perut saket. lame² anak fhm and putus susu . now no 2 plak yg sambung 😊

1. Kerapkan penyusuan pada anak samada direct feeding/ marmet. Pam boleh guna, tapi df dan marmet paling power. 2. Be a happy mom, elakkan stress. 3. Minum air kosong secukupnya. 4 Bersenam. 5. Makan makanan cukup nutrien dan pastikan tambah 500 kalori lagi.

makan byk sumber protein..lbhkan kalori dlm pemakanan,bykkan minum air kosong 2-3 litre,be happy mom,selalu positif..nak umph lagi susu,minum horlick,makan kurma,kismis,minum red date campur longan kering pun memadai..kurang kan minum air sejuk

5mo trước

betul sy setuju pendapat tanpa nama. atas org. setiap org berbeza

kalau saya...saye amalkan sayur sawi hijau,tauhu,lobak putih,mkn makanan berprotein dan bykkn minum air putih,alhamdulillah susu melimpah kejap je bengkak basah baju...sis cuba laa

beli china red dates.. rebus minum airnya dan mkn red kurma tu.. sy dh try smpai basah baju..pasaraya ada jual..tmpt sy bataras pun ada..

umur anak? ukuran corong pam? motor ok? berpisah dgn anak ke? if dah direct bf pastu pam lg normal la sikit

anak umur brapa tu sis? yg penting jaga makan seimbang, jga kekerapan susu. power pumping dah try?

Saya ada video coach asiah maharam, nak share harga murah je. Berminat telegram sy @satinscrunchie

5mo trước

Entah lah. Bagi saya macam lain. Sebab saya ikut step asiah maharam, 5kali pam je sehari. Sekali pam banyak juga dapat. Paling banyak time pagi laa. Max 18oz pagi je. Sebab saya susah nak ada susu juga walaupun makan mbooster mcm2. Dan tak oversupply juga ikut sistem dia

bancuh nestum 3in1 + quaker oat + madu + kurma 👍🏻 innsyaAllah mujarab. makan waktu breakfast