Tendangan bayi

Hi mummy2 semua.. saya nk tanya kandungan saya dh 5 bulan lebih normal ke tkda rasa pergerakan baby dlm perut selalunya berapa weeks akan rasa tendangan baby tu ? ?

30 Các câu trả lời

Rasa since week 11 tp mcm sipi2 ja.. Sekarang dah week 21 ya Allah mcm gelora dlm perut.. Tapi sis jgn risau, ada yg kata week 24 ke atas baru rasa.. Ikut org sbb lemak perut kita pun beza.. Kalau sis was2, direct ke klinik terus utk scan

Kalau belum rasa atas 20w cuba try pergi scan.. time tu u nampak baby tendang n u boleh detect .. i hari tu macam tu.. terkejut first time tgok dia tendang n terus rasa kt perut.. sebelum nie jenuh cari mana rasa nya

lebih kurang 20+ weeks. tapi selagi belum 28w tak perlu risau lagi. next check up tanya doktor tentang kedudukan uri. kalau uri melekap di depan pun susah nak rasa movement baby.

Normal je. Sy da nk masuk 22weeks. Bru rase tendang kuat. Sblm ni ade rase sikit. Tp plan je. Kdg xde .. risau sgt. Smpai anxiety. Tp sbnrye lain org lain pogres nye .. santai je sis.

Alhamdulillah saya 16w dah rasa tendangan baby 🥰 semoga baik2 ja di dalam ya sayang sampai bulan 10 nanti ❤️ Aamiin 🤲🤲

saya anak ketiga , around 17w++ dah rasa geli² bby gerak sekarang 25w3d alhamdulillah makin kuat bby gerak² kdg² rasa berputar jaa perut nii 😂

2t trước

sama la kita.. ank ketiga ni 17w dh rasa, skrg 25w mmg makin kuat sampai nk tido mlm pun tak selesa😂

Normal. Sy 23w baru rasa kick tu. tu pun kdg2 dia aktif, kdg dia syp je. Anak first. Kalau rasa tak sedap hati, blh gi scan ok 😊

hai mummys , sya hari tu 5 bulan x terasa sngat pergerakan baby tu .. start dalam 22/23 weeks baru terasa gerakan sikit² ..

alhamdulillah 19week da rasa tendangan nie da 20 week lg kerap alhamdulillah. nanti mesti rindu moment seperti sekarang..

17w dh rasa😆 18w makin kuat skrg 20++w dh berombak perut hahaha😂😂

2t trước

Sekarang saya 18m, tapi kdg kdg perut rasa ngilu rasa mcm ada benda gerak dlm perut. Tu ke rasa mcm mana dia tendang? Confuse 😅😅 #firstmom