lepas minum air gula

Hi mummy, sy baru dpt call dari klinik. Haritu minum air gula. Sepatutnya bacaan kena 7.8 ja. Tapi bacaan sy 8.5. Ada mummy yg berpengalaman tak?

31 Các câu trả lời

sya kena mnum air gula 2 kali, kali pertama mnum, bacaan cantik yg selepas punya... kali kedua kena mnum, sebab berat badan asyik naik byk je... last skli sangkut , bacaan selepas to 8.8... terus kena buat bsp 2mggu 1x, tapi skrg ni dh kena buat smggu sekli😔.. bacaan bsp pagi 2 kli tnggi... mggu ni kena buat lagi, kalau ada merah, on ubat lah jawabnya.. pasto kena bersalin awal 38mggu.. now dh 36mggu.. semoga ibu2 semua dpermudahkan segala urusan... aminnn🥰

5y trước

knpe mcm to ye ? mgkin lain tmpt, lain cara nya kot... tape, sbulan skli kira ok lah to... cuma kena jaga pmakanan.. berat naik byk pun, boleh kena mnum gula skli lagi nti.... yg penting smua nya selamat...

saya pon kena minum air gula pastu kantoi bacaan 7.8..nanti nurse akan bgtau awak, kena buat bsp 4x sehari ..saya masa mula2 ulang alik setiap 2 mgu utk cek bsp, lepas tu beli glucometer sendiri, cek sendiri..sonang 😂😂 nanti appointment dgn Dr, Dr akan review bsp ok x..kalau kena diet control, nurse akan setkan appointment utk jumpa dietitian..bertabah lah buat bsp sampai bersalin..

5y trước

Sy besok kena buat bsp. Lepastu selasa doc review

Sy pun sangkut minum air gula hari tu. Lepas minum, jd 8.3. Esoknya terus kena buat bsp. Alhamdulillah ok. Ni esok (after 2 weeks) kena buat bsp lg. Doc kata, mmg kena pantau sampai bersalin. Tak boleh overdue. Maybe kena bersalin awal. 6 minggu lepas bersalin plak kena minum air gula lg. Huhu.. First time kena..

Sy 18w hari tu minum air gula.. Bacaan normal Sebelum minum air gula. (4.8) Selepas minum air gula ( 6.5) Tp sy kne pergi kk selang sehari sbb kne cek tekanan darah.. Selalu rendah..😢 Now sy selalu rs sakit belakang kepala sampai bahu.. Rs terhoyang hayang.. 😔 Sy pon x tau kenapa..

5y trước

Aamiinn

8.5 tu kira tinggi sis. Jadi sis dah ada kencing manis. Nanti nurse akan suruh buat bsp utk pantau gula dalam darah. Jd skrg sis kena kurangkan pengambilan nasi, gula, jgn minum air manis manis, jgn mkn manis manis mcm kek coklet askrim semua tu.

5y trước

Sis dah kena bt bsp ea.

sy ada...tp dulu x tau ..sy dok mkn lepas minum air gula tu.. skrg sy try lepas minum air gula sy still x mkn utk 2nd amik darag bacaan ok.. tp mlm before puasa sy sll amalkan amik jus limau kasturi sebelum tido .... so far ok...

Bacaan saya 8.9. .sangkut kencing manis. .buat bsp sendiri. .dan gdm on diet. .saya kurangkan makn nasi dan minuman yg manis. .lebihkan buah2 sbb saya dri kecik tak mkn sayur. .alhamdulillah lpas tu bcaan saya sume ok. .

5y trước

Masa buat bsp nyh jgn lah sentuh air manis atau makanan manis2. .sbb nurse yg jaga saya ckp lau buat bsp bacaan tggi. .kne gi kk 1mggu sekali. .ayg kje dan sush dpt cuti kawal btol2 gula tu. .tu pun checkup 2mggu sekali. .

Mcm adik sy pg dia minum air gula ptg nurse dah call ckp sangkut. Mcm sy hr tu 3 minggu baru nurse mai rmh bg tahu sangkut. Ikut pada klinik tp tak kan smpai 3 bulan. Sebab nurse akan dptkan segera result tu 😊

5y trước

Owh.. hehe.. ok2 sis.. Tq ya

Border sampai 5.3..so skrng ni Kira ada kncing manis during pregnancy..jgn risau..jaga pemakanan..kurangkn mknan manis..everything ok..sy pon skrng 32weeks+ gdm on diet control

5y trước

Result tu selepas minum air gula. Before ni check up tak pnh lebih 5 bacaan

Saya sangkut lps minum air gula bacaan 9.66..klinik call ckp confirm gdm on diet control..masa checkup,doktor suruh buat bsp test utk pantau kandungan gula dlm darah..

5y trước

Kann sis..hhhehe..tp tu masa mula2 buat bsp..7kali sehari utk 3 hari berturut..lps tu dtg temujanji,doktor cakap bsp ok..continue buat bsp lepas 2 minggu,tp cuma 2kali sehari untuk 3 hari berturut..mungkin depend dgn klinik n result kot..klu ok..mungkin xplu buat byk kali..