gdm

Assalammualaikum .. Bru dpt tahu ari nie ade gdm .. Bacaan xtggi mane .. Sblm minum air gula .. 5.1 .. Bacaan klinik 5.1 .. Lps minum air gula .. 7.0 .. Bacaan klinik 7.8 .. Start esok kene pantau gula da .. 1 hari 4x kene prgi klinik ... Adakah ade potensi untuk bersalin normal ?? .. #firstbaby

6 Các câu trả lời

saya gdm insulin 😂😆 muda lagi dah kena insulin 🤣 bersalin normal bulan 9 tahun lepas anak berat 2.89 kg👩‍👦 alhamdulillah allah makbulkan doa saya perjalanan bersalin saya lancar(terlebih lancar sebenarnya 😂😂) jaga makan je masa mengandung kalau xnak bacaan gula tinggi apa yang bagi saya semangat xnak bacaan gula tinggi, 1. saya xnak anak besar, nanti confirm kot kena czer 😂 2. saya malas nak dengar nurse atau doctor bebel sebab xjaga gula. so saya jaga makan. bab bersalin normal atau x itu allah swt yang tetapkan. kita dah cuba sehabis baik. jaga makan apa semua, tapi kalau ada kecemasan juga, czer juga sis. kawan saya, semua ok.. anak songsang xnak jugak turun bawah. czer sis. huhuhu

Salam. Saya gdm jugak. Berat sebelum pregnant 46kg. Now 38 weeks 3 days, 62Kg. Kurus je tapi ada gdm mcm tak percaya. Detected masa 20 weeks mcm tu. Reading atas pagar jugak. Every week kena check reading and review kk. Saya start tukar diet bila tahu, makan roti wholemeal and beras parboiled basmathi. Kurangkan sugar. Start 35 weeks reading dah normal and minum makan manis tiap hari pun reading still normal. Alhamdulillah doc kata boleh bersalin normal. Menunggu hari sekarang.

dgm diet control boleh je bersalin normal.. melain kn ad sakit lain ketika hamil.. jaga permakanan.. jaga kandungan.. insyallah sume berjalan dgn lancar.. kurang kn mkn benda manis.. bnyk kn minum air putih.. sy ank first cek kencing manis sndiri jew.. x g klinik pon.. sbb ayah sy ad mesin ny..

Ank 1st dlu ad gdm jgk... Alhamdulillah brnk normal.. Baby kecik jer.. 2.6kg...nsib baik lpas 2.5kg..lau x kne thn lama kt hospital.. Rsau ank bsr jer... Beranak msa 38w6d

Waalaikumussalam. Sy pun ade gdm. Dr kata boleh bersalin normal, cuma kene kawal makan dan jgn bagi baby terlalu besar sbb percentage utk czer tinggi kalau baby besar

4y trước

Ok paham.. Jdi risau .. Sbb xde pengalaman kan ..

Nak tny kalau 1st checkup baby dkt klinik mmg kena mnum air gula ka?

1y trước

Xjgk awk.. Tgk keadaan mummy... Mcm sy ad keturunan, trus kne mnum I gula.. N sy dgr skrg, umo 25thun keats kne mnum I gula...