21 Weeks, cramp sangat

Hi Mummy semua. Saya ni 1st time pregnant. Petang ni, I mandi untuk kucing I, dengan duduk atas bangku kecil. Lepas tu bangun, abdomen cramp sampai sekarang. Cramp ni boleh berubah tempat. Dari lower abdomen, ke tengah, di bawah rib cage. Nafas pun sakit. Ada nasihat ke? Hari ini baby pun mcm Kira good bergerak. Should I be worried?

4 Các câu trả lời

kalau kita duduk terlalu lama dan nak ubah posisi ke berdiri, normal je cramp tu. kena slow motion bila nak bangun, nak duduk gitu. bersopan santun. 😅 mcm tu juga bangkit dr tidur ke apa. kena bersopan santun untuk jaga posture. kat youtube KKM ada video pasal jaga posture bagai tu.

saya pernah jugak jadi macam Tu sebab Rasa sakit sangat terus gi hospital kene tahan ward 1 Hari dokter cuma check tempat sakit Dan bagi panadol untuk hilangkan Rasa sakit😂

Banyakkan rest. Benda2 cmni better ask help from your husband or sape2. Tak elok jugak banyak buat kerja berat sangat

3y trước

Thanks, sis 🙏🏼 moga tak ape ape. Baby mula gerak sikit, less stress dah.

normal..bangun pelan2